Mesleki Eğitimde Hayalimiz Gerçek Oluyor

• Arşiv

Geçen ay, sanayiciler olarak uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız, hayalini kurduğumuz, eğitim ve işgücü hayatımız içinde, maalesef yıllardır ihmal edilmiş çok önemli bir sorunun çözümü adına, paydaşlarımız ile birlikte kararlı bir adım attık. İki Bakanlığımız ile birlikte İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) olarak “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü”nü imzaladık.

Ayrıntılarını kapak dosyası olarak ele aldığımız sayfalarımızda okuyacağımız bu protokol ile hakikaten bir hayal, fikriyattan icraata dönüyor. Bu adımın tüm sanayicilerimizi ve meslektaşlarımızı heyecanlandırdığını, projenin sahada ayaklarının yere basması için herkesin elinden geleni yapacağına ilişkin müthiş motive olduğunu söylemek isterim.

Heyecanımız sadece bu imzalar vesilesi ile değil, bilinmesini isterim ki, bu proje yaşadıkça artarak, gelişerek devam edecek. Kararlı, ısrarlı ve takipçisi olduğumuz müddetçe, geçen ay altına imzalarımızı attığımız sanayi-mesleki eğitim işbirliği projesinin başarısının Türkiye’nin diğer şehirlerine de aynı güçlü ışığı saçarak katkı vereceğine inanıyoruz.

Bu projeye başından beri iki bakanımız da; Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank büyük destek verdi. Kendilerine bir kez de buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Sadece teşekkür etmekle de kalmayacağımızı, projeyi sahiplenme noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstererek Bakanımız Sayın Selçuk’un tören sırasında üzerinde durduğu gibi, “Projenin takibi konusunda hepimiz üstümüze düşeni yaparsak, mesleki ve teknik eğitimde ‘ara eleman’ ifadesinin kalktığını göreceğiz.”

Bu bağlamda İstanbul Sanayi Odası olarak projenin imza aşamasına gelmesine kadar karşılıklı ve titiz bir çalışmayla belirlenen komite ve meslek gruplarımızın, sanayi sektörlerimizin eşleşmelerinin her birinin takipçisi olacağımızı bir kez daha yinelemek istiyorum. Bu misyonu büyük bir onurla yürütmeye gayret edeceğimizi vurgularken ilgili bakanlıklarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizlere vereceğine inandığımız destek ve katkıya olan güvenimiz tamdır.

Bu sayımızda kapak çalışmamızın haricinde ilginizi çekeceğini düşündüğüm iki önemli dosyamız var. Birincisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hazırladığımız “Yönetimde Kadın” dosyası... Kadınların işgücüne katılma oranı ülkemizde az olsa da, şirketlerin yönetim kurullarında kadın nüfusumuzun görece daha iyi olduğunu söylüyor araştırma dosyamız. Diğer araştırma dosyamız ise savunma sanayiinde “yerli ve milli” olma çalışmalarının son 10 yılda geldiği noktayı ele alan araştırma haberimiz. Savunma Sanayii Başkanımız Sayın İsmail Demir’in de değerlendirmelerini kapsayan bu dosyada, savunma sanayinin, yarattığı ekosistem ile endüstrinin kılcal damarlarına nasıl nüfuz ederek gelecek için olumlu işaretler oluşturduğunu okuyabilirsiniz.

Hayatımızın her anına sevgi ve özverileriyle renk katan kadınların eşitlik, barış ve huzur isteklerinin gerçekleştiği bir dünya dileklerimle birlikte; 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten duygularımla kutluyorum.

Erdal Bahçıvan
İstanbul Sanayi Odası