Nace Kodu Nace Tanımı
10.3.1.01 PATATESİN İŞLENMESİ VE SAKLANMASI (DONDURULMUŞ, KURUTULMUŞ, SUYU ÇIKARTILMIŞ, EZİLMİŞ PATATES İMALATI) (SOYULMASI DAHİL)
10.3.1.02 PATATES CİPSİ, PATATES ÇEREZİ, PATATES UNU VE KABA UNLARININ İMALATI
10.3.2.01 KATKISIZ SEBZE VE MEYVE SULARI İMALATI (ŞALGAM SUYU, DOMATES SUYU, HAVUÇ SUYU, PORTAKAL SUYU, ELMA SUYU, KAYISI SUYU VB.)
10.3.2.02 KONSANTRE MEYVE VE SEBZE SUYU İMALATI
10.3.9.01 SEBZE VE MEYVE KONSERVESİ İMALATI (SALÇA, DOMATES PÜRESİ DAHİL, PATATESTEN OLANLAR HARİÇ)
10.3.9.02 KAVRULMUŞ, TUZLANMIŞ VB. ŞEKİLDE İŞLEM GÖRMÜŞ SERT KABUKLU YEMİŞLER İLE BU MEYVELERİN PÜRE VE EZMELERİNİN İMALATI (PİŞİRİLEREK YAPILANLAR)
10.3.9.03 MEYVE VE SEBZELERDEN JÖLE, PEKMEZ, MARMELAT, REÇEL VB. İMALATI (PESTİL İMALATI DAHİL)
10.3.9.04 TUZLU SU, SİRKE, SİRKELİ SU, YAĞ VEYA DİĞER KORUYUCU ÇÖZELTİLERLE KORUNARAK SAKLANAN SEBZE VE MEYVELERİN İMALATI (TURŞU, SALAMURA YAPRAK, SOFRALIK ZEYTİN VB. DAHİL)
10.3.9.05 DONDURULMUŞ VEYA KURUTULMUŞ MEYVE VE SEBZELERİN İMALATI (KURU KAYISI, KURU ÜZÜM, KURU BAMYA, KURU BİBER VB.)
10.3.9.06 LEBLEBİ İMALATI İLE KAVRULMUŞ ÇEKİRDEK, YERFISTIĞI VB. ÜRETİMİ (SERT KABUKLULAR HARİÇ)
10.3.9.07 SUSAMIN İŞLENMESİ VE TAHİN İMALATI
10.3.9.90 BAŞKA YERDE SINIFLANDIRILMAMIŞ MEYVE VE SEBZELERİN BAŞKA YÖNTEMLERLE İŞLENMESİ VE SAKLANMASI (KESİLMİŞ VE PAKETLENMİŞ OLANLAR DAHİL)
10.4.1.01 AYÇİÇEK YAĞI İMALATI
10.4.1.02 BİTKİSEL SIVI YAĞ (YENİLEBİLEN) İMALATI (SOYA, SUSAM, HAŞHAŞ, PAMUK, FINDIK, KOLZA, HARDAL VB. YAĞLAR) (ZEYTİN YAĞI, AYÇİÇEĞİ YAĞI VE MISIR YAĞI HARİÇ)
10.4.1.03 BEZİRYAĞI İMALATI
10.4.1.05 PRİNA YAĞI İMALATI (DİĞER KÜSPELERDEN ELDE EDİLEN YAĞLAR DAHİL) (MISIR YAĞI HARİÇ)
10.4.1.06 KAKAO YAĞI, BADEM YAĞI, KEKİK YAĞI, DEFNE YAĞI, HURMA ÇEKİRDEĞİ VEYA BABASSU YAĞI, KETEN TOHUMU YAĞI, HİNT YAĞI, TUNG YAĞI VE DİĞER BENZER YAĞLARIN İMALATI (BEZİR YAĞI HARİÇ)
10.4.1.07 ZEYTİNYAĞI İMALATI (SAF, SIZMA, RAFİNE)
10.4.2.01 MARGARİN, KARIŞIK YEMEKLİK VE SOFRALIK KATI YAĞLARIN İMALATI
10.6.2.06 MISIR YAĞI İMALATI
10.8.3.01 ÇAY ÜRÜNLERİ İMALATI (SİYAH ÇAY, YEŞİL ÇAY VE POŞET ÇAY İLE ÇAY EKSTRELERİ, ESANSLARI VE KONSANTRELERİ)
10.8.3.02 KAHVE ÜRÜNLERİ İMALATI (ÇEKİLMİŞ KAHVE, ERİTİLEBİLİR KAHVE İLE KAHVE EKSTRE, ESANS VE KONSANTRELERİ)
10.8.3.03 BİTKİSEL ÇAYLARIN İMALATI (NANE, YABAN OTU, PAPATYA, IHLAMUR, KUŞBURNU VB. ÇAYLAR).
10.8.3.04 KAHVE İÇEREN VE KAHVE YERİNE GEÇEBİLECEK ÜRÜNLERİN İMALATI (ŞEKER, SÜT VB. KARIŞTIRILMIŞ ÜRÜNLER DAHİL)
10.8.4.01 BAHARAT İMALATI (KARABİBER, KIRMIZI TOZ/PUL BİBER, HARDAL UNU, TARÇIN, YENİBAHAR, DAMLA SAKIZI, BAHARAT KARIŞIMLARI VB.) (İŞLENMİŞ)
10.8.4.02 SİRKE VE SİRKE İKAMELERİNİN İMALATI
10.8.4.03 SOS VE ÇEŞNİLERİN İMALATI (SOYA SOSU, KETÇAP, MAYONEZ, HARDAL SOSU, ÇEMEN, MANGO ÇEŞNİSİ VB.) (BAHARAT, SİRKE VE SALÇA HARİÇ)
10.8.4.05 GIDA TUZU İMALATI
12.0.0.04 TÜTÜN ÜRÜNLERİ İMALATI