Verimli Çalışmaya, Enflasyonla Mücadeleye ve Finansal İstikrara Odaklanmak

• Arşiv

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak, sanayimizi daha güçlü kılmak, üretimimizi ve ekonomimizi gelişmiş ülkeler ligine taşımak öncelikli hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda yapacağımız çalışmalarda İSO Meclisimizi en önemli destek ve çözüm kaynağı olarak görüyoruz. İşte bu anlayıştan hareketle göreve geldiğimiz yeni dönemde, Odamız Meclisi’nin daha etkin ve verimli çalışması için bir dizi adımlar atıyoruz.

İlk adım olarak, sanayimizi ve imalat sektörümüzü ilgilendiren temel bazı konularda Yönetim Kurulumuza sorunlarımız ile ilgili fikir oluşturmak ve çözüm üretmek üzere “Meclis Çalışma Grupları” kuruldu. Bu çerçevede kurulan çalışma gruplarına Meclis üyelerimizden son derece aktif bir katılım ve katkı olduğunu gördük. Çalışma gruplarımızda gördüğümüz heyecan, bu dönemde bu gruplarımızın Oda çalışmalarına çok önemli katkılarda bulunacağını gösteriyor.

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından 9 Ekim 2018 tarihinde yapılan basın açıklaması ile “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı” ilan edildi. Gerek kamuoyuna yaptığımız açıklamalar ile ve gerekse kurumsal olarak aldığımız aksiyon planı ile İSO olarak bu mücadeleyi desteklediğimizi ifade ettik.

Bu kapsamda, çatı kuruluşumuz TOBB ile birlikte hareket ederek enflasyonla mücadele programını ayrıntılı bir şekilde tüm üyelerimize duyurduk. Bu programa somut bir katkı yaparak, İSO olarak biz de üyelerimize sunduğumuz belge, hizmet ve rapor ücretlerinde 15 Ekim 2018 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 10 oranında indirim uygulama kararını aldık.

Sanayiciler olarak son yıllarda üzerinde en çok durduğumuz ve korunması gerektiğini söylediğimiz “finansal istikrar”ın ne kadar önemli olduğunu son dönemlerde çok daha iyi anlıyoruz. Bu süreçte finans dünyamızda yaşananları olabildiğince Meclisimize taşıyoruz ve bu konudaki söylemlerimizi dile getiriyoruz. Bu bağlamda eylül Meclisimizi “Finansal İstikrarın Ekonomimiz Açısından Önemi, Finans Dünyası ile Reel Sektörümüz Arasındaki İlişkilere Yeni Bir Anlayışla Bakış” ana gündemi ile yaparak, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’yi konuk olarak Meclisimizle buluşturduk. Reel sektör ile finans dünyası arasında yaşanmakta olan gelişmeleri tüm açıklığıyla konuşma fırsatı bulduk. Bu konuyla ilgili yansımaları ayrıntılarıyla ilerleyen sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Erdal Bahçıvan
İstanbul Sanayi Odası