Elektronik Tebligat Sistemi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza ulaşan yazıda;

640 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye “Elektronik Ortamda Tebliğ” başlığı ile eklenen 40/A maddesi kapsamında, Ticaret Bakanlığı’nın görev alanındaki tebliğlerin, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılacak protokol çerçevesinde kurulan teknik altyapı kullanılarak elektronik ortamda yapılabilmesi, elektronik ortamda yapılan tebligatın muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılacağı, Ticaret Bakanlığının tebliğe elverişli elektronik adres kullanma zorunluluğu getirmeye, kendisine elektronik ortamda tebliğ yapacakları ve tebliğe ilişkin diğer usul ve esasları belirlemeye yetkili olduğu hususlarının düzenlendiği belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca, 25.01.2018 tarihli ve 30312 sayısı Resmi Gazetede yayınlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Genel Tebliği (Elektronik Tebligat Sistemi) (Sıra No:1) ile Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenmesi gereken usul ve esasların belirlendiği ve Bakanlıkça düzenlenen idari yaptırım kararları ile Bakanlık görev alanı kapsamında yapılacak tebligatların elektronik ortamda yapılmasına imkan sağlandığı ifade edilmektedir.

Elektronik Tebligat Sistemine ilişkin teknik çalışmaların tamamlandığı ve sistemin 05.11.2018 tarihi itibarıyla devreye alındığı da anılan yazıda belirtilmektedir.