Ayakkabı Sanayicileri Güncel Konuları İSO Başkanı Bahçıvan’la Değerlendirdi

tased-ziyareti-01-2

Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV) Başkanı Hüseyin Çetin, beraberindeki heyetle İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’deki ziyarette TASEV heyetinde Ayakkabı Yan Sanayiciler Derneği AYSAD Başkanı Sait Salıcı, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten, 22. Grup Meslek Komitesi Başkanı Kubilay Kaban ve Aymakop Yönetim Kurulu Başkanı Murat Göl yer aldı.

Buluşmada ayakkabı sanayisi ile ilgili güncel gelişmeler ve sektörün yaşadığı sorunlar ile ilgili sohbet edilirken, İSO’nun mesleki eğitim konusunda yaptığı çalışmaların Ayakkabı sektörüne yönelik yaratacağı katkısı değerlendirildi. Toplantıda ayakkabı sektörüne ihracatta yaşadığı gelişmeler de ele alınırken, dünyanın önde gelen ayakkabı üreticisi olan ülkemizin bu alandaki gücünü ve etkisini artırıcı, katma değeri yüksek ve markalaşmanın ağır bastığı bir üretim modelinin nasıl yaratılabileceği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Bunun için kurumsal iş birliğinin daha da geliştirilmesi ve birlikte proje geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.