İSO, Yazılım Lisesi Yapılandırmak İçin Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirdi

  • Diğer Haberler
yazilim-lisesi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiği Mesleki Eğitim İş Birliği Projesi kapsamında hayata geçirilmesi planlanan yazılım lisesi ile ilgili bir toplantı düzenledi. 3 Mart 2021 tarihinde yapılan ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in katıldığı toplantı ile başlayan sürecin devamı niteliğinde olan yazılım lisesi hazırlık toplantısı İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Sarıyer Mehmet Rıfat Evyap MTAL Okul Müdürü Barış Saygılı da katıldı.

Toplantıda Sarıyer Mehmet Rıfat Evyap MTAL Bilişim Teknolojileri Alan Şefi İsmail Hamulu, okullarında yazılımda yaptıkları çalışmaları içeren ayrıntılı bir sunum yaptı. Ardından Sarıyer Mehmet Rıfat Evyap MTAL Okul Müdürü Barış Saygılı, yazılım lisesi ile ilgili gerekli alanları içeren bir sunum yaptı. Sunumlarda öğrencilerin ders dışındaki vakitlerini çalışma ofislerinde geçirerek anlaşma yapılan firma ile verimli bir süreç geçirdikleri kaydedildi. Liseye yazılım alanına ilgi duyan yetenekli gençlerin alınmasının önemine değinildi. Bunun için yetenek testlerinin yapılabileceği kaydedilirken yabancı dil eğitimi için hazırlık sınıfının var olmasının gerekliliği anlatıldı.

Toplantıda yazılım ile ilgili güncel donanımlı altyapının oluşturulması, öğretmen eğitimleri ile ilgili konular, tüm diğer sektörlerin yazılıma olan ihtiyacı konularına değinildi. Ayrıca 12. sınıfa gelmiş öğrencilerin çalışma ofisleri ile yazılım projelerini üretebilecekleri bir alan kazanabileceği konusundaki fikirler ele alındı.