İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanlık Divanı, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati İle Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
bakan-kahvaltı-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanlık Divanı, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ile sanayicinin önemli gündem konularını konuşmak için bir araya geldi. İSO’nun Odakule’deki merkezinde İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Sadık Ayhan Saruhan da yer aldı. 

Yapılan toplantıda İSO Başkanlık Divanı tarafından, mevcut KDV sisteminde yaşanan sıkıntılar dile getirildi. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’ye, sanayiciler tarafından talep edilen yeni KDV düzenlemeleri hakkında İSO’nun hazırladığı raporun sunumu yapıldı. Raporda, 35 yılı aşkın bir süredir uygulanan mevcut KDV sisteminin bugün tüketim vergisi olmaktan çıktığı vurgulandı. KDV’nin bu haliyle sanayicilerin üzerinde büyük bir finansman yükü haline geldiği dile getirildi. 

Raporda, bu nedenle mevcut KDV sisteminin revize edilmesi talep ediliyor. Mevcut KDV sisteminin sadeleştirilmesine ve üretime yük getirmeyecek bir şekle dönüştürülmesine yönelik hızlıca hayata geçirilebilecek öneriler yer alıyor. KDV Sisteminde yapılması gereken reform önerilerini içeren kapsamlı rapor, toplantı sonrasında Bakan Yardımcısı Nebati’ye bir kitapçık olarak da takdim edildi. 

Toplantı boyunca sanayinin güncel konuları hakkında da fikir alışverişi yapılırken, özelikle yatırım ortamı, vergi ve finansman konularında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri de görüşüldü.