İstanbul Sanayi Odası (İSO) Dördüncü PGD Toplantısı Basınçlı Ekipmanlar İle Devam Etti

  • Diğer Haberler
pgd-03

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında piyasa gözetim ve denetimi (PGD) faaliyetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla başlatılan sektörel istişare toplantılarının dördüncüsü Basınçlı Ekipmanlar, Gaz Yakan Cihazlar, Ölçü Aletleri, Aerosol Kaplar, Akü-Pil ve Sivil Amaçlı Patlayıcılar Sektörleri için düzenlendi. Toplantı İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan, İSO Meclis, Meslek Komitesi ve Gümrük ve Dış Ticaret, İç Ticaret ve PGD Meclis Çalışma Grubu Başkanı Gökhan Turhan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürü Mehmet Bozdemir ve Bakanlık Yetkilileri, Çalışma Grubu üyeleri ile sektör derneklerinin katılımıyla 23 Şubat 2021 tarihinde video konferans olarak gerçekleştirildi.


İSO Yönetim Kurulu
Başkan Yardımcısı
Sadık Ayhan Saruhan

Açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile gerçekleştirdikleri iş birliği çalışmaları kapsamında ülkemizde gerçekleştirilen PGD faaliyetlerinin etkinliğinin artacağına yürekten inandığını, İSO Yönetim Kurulu’nun da destekleriyle karşılıklı fikir alışverişine olanak sağlayan ve bugün geniş bir sektörü içene alan bu toplantıların çok büyük önem taşıdığını ifade etti.


Gümrük ve Dış Ticaret, İç Ticaret
ve PGD Meclis Çalışma Grubu
Gökhan Turhan

Gümrük ve Dış Ticaret, İç Ticaret ve PGD Meclis Çalışma Grubu Başkanı Gökhan Turhan ise; PGD faaliyetlerinin sanayicimizin haksız rekabetle karşı karşıya kalmaması için çok önemli olduğunu, denetim faaliyetlerinin iki sac ayağı olan gümrük denetimleri ile PGD faaliyetlerinin eşgüdüm içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Metroloji ve Sanayi Ürünleri
Güvenliği Genel Müdürü
Mehmet Bozdemir

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürü Mehmet Bozdemir ise yaptığı açılış konuşmasında, Bakanlıklarınca sanayicilerin rekabet gücüne katkı sağlaması açısından PGD faaliyetlerine büyük önem verildiğini, konunun Cumhurbaşkanlığı seviyesinde ele alındığını ve PGD faaliyetlerinin etkinliğinin artırılmasına yönelik yoğun bir çalışma yapıldığını ifade etti.

Toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilerince toplantı konusu sektörlere Yönelik PGD Faaliyetleri ve denetimleri, 7223 Sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu hakkında sunumlar yapıldı. Toplantı katılımcıların soru, görüş ve önerilerinin aktarılması ile tamamlandı.