İstanbul Sanayi Odası (İSO) Dünya İmalat PMI Gelişmeleri, Ocak 2021 Raporunu Açıkladı

dünyadan-pmı-08

İstanbul Sanayi Odası (İSO), bu yıl hazırlamaya başladığı “Dünya İmalat PMI Gelişmeleri” ile ilgili raporun ikincisini açıkladı. Dünya İmalat PMI Gelişmeleri, Ocak 2021 Raporunda Küresel İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI), 53,8 olarak ölçüldüğü görüldü. Bu, bir önceki aya göre yüzde 0,3’lük bir düşüşü ifade etse de dünya imalat sektörünün faaliyet koşullarında iyileşmenin sürdüğüne işaret etti. Türkiye, İmalat PMI’nın Ocak’ta bir önceki aya göre 3,6 puan artışla 54,4’e yükselerek dünya genelinden pozitif ayrıştığı dikkat çekti. Raporun özet bilgileri şöyle:

Türk imalat sektöründe büyüme dünya ortalamasından pozitif ayrıştı

Ocak’ta 53,8 olarak ölçülen Küresel İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi® (PMI), aylık 0,3 puan düşüşe rağmen dünya imalat sektörünün faaliyet koşullarında iyileşmenin sürdüğüne işaret etti. Küresel imalat sektörünün yeni sipariş ve üretim hacminde büyüme yavaşlarken ihracat yatay seyretti. Tedarik zinciri sorunlarında artış gözlendi. Türkiye İmalat PMI ise Ocak’ta 3,6 puan artışla 54,4’e yükselerek dünya genelinden pozitif ayrıştı. Yeni siparişler, üretim ve istihdam güçlenirken ham madde temin zorlukları devam etti.

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri Attach