İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul’da Mesleki Eğitimde Yazılım Alanının Geliştirilmesi Amacıyla İstişare Toplantısı Yaptı

  • Diğer Haberler
yazilim-meslek-lisesi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında, İstanbul’da mesleki eğitimde yazılım konusunun ele alındığı bir toplantı düzenlendi. Video konferans yöntemiyle yapılan toplantı İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde yapılırken toplantıya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer de katıldı. Toplantıda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ile yazılım konusunda çalışmalar yapan İSO Üyesi sanayiciler de yer aldı.

Toplantıyı açarken yaptığı konuşmada sanayiciler olarak Mesleki Eğitim İş Birliği Projesi (MEİP) çerçevesinde böyle bir ekiple çalıştıkları için kendilerini çok şanslı hissettiklerini söyleyen Başkanı Erdal Bahçıvan, Milli Eğitim kadroları ile birlikte Türkiye’nin eğitim hayatında mesleki eğitimin geleceği adına önemli fidanlar ektiklerini söyledi. Bahçıvan, şu anda tüm amaçlarının bu süreci daha verimli ve kalıcı hale getirmek olduğunu vurguladı.


İSO Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

Geçtiğimiz günlerde kaynakçılık ile ilgili toplantı yaptıklarını hatırlatan Bahçıvan, kaynakçılığın geleneksel ama ihtiyaç olan bir konu olduğunu, geleceğimiz için önemli olan yazılım konusunda da benzer çalışmayı yapacaklarını ifade etti. Yazılım konusunda meslek liseleri için geliştirecekleri projelerin bu sürecin en çarpıcı örneğini oluşturacağına inandığını vurgulayan Bahçıvan, yazılım meslek liselerini bu nedenle çok önemsediklerini dile getirdi. Bahçıvan, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde bu liseleri hazır etmek istediklerini belirterek bugünkü toplantıda bunun nasıl fiiliyata geçirileceği konusunda verimli bir fikir alışverişi yapacaklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer açılışta konuşurken İSO’ya ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a meslek liseleri kapsamında yaptıkları ortak çalışmalar ve bu konuda elde ettikleri olumlu sonuçlar için teşekkür etti. İSO ile her görüştüklerinde bir problemi çözen ve aynı dili konuşan bir iş birliğini yürüttüklerini belirten Özer, MEİP ile son üç yılda son derece mesafe aldıklarını söyledi. Artık tematik olarak hangi alanlarda iş birliğini geliştirebileceklerini araştırdıklarını anlatan Özer, kaynakçılık ile başlayan tematik iş birliğinin yazılım ile süreceğini kaydetti. Özer, yaptıkları çalışmaların mesleki eğitimin ayağa kalkması ile ilgili bir sinerjiye dönüştüğünü belirterek ihtiyaç olan alanlarda birlikteliklerinin süreceğini kaydetti.


Milli Eğitim Bakan Yardımcısı
Mahmut Özer

Yapılan bu konuşmaların ardından yazılım sektörü ile yakından ilgili olan sanayiciler de söz alarak bu konudaki düşüncelerini Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine aktardı. Sürecin nasıl verimli bir işbirliğine dönüşebileceğine ilişkin düşüncelerini dile getirdi. İstişareler sonucunda yazılım konusunda atılacak adımların ülkemizde gençlerin eğitimi, sanayimizin ihtiyacı ve ülke ekonomisine katma değer yaratma noktasındaki önemi konusunda mutabık kalınarak, İstanbul’da yazılım alanında bir merkez olacak örnek bir meslek lisesi oluşturma projesinin en kısa zamanda hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılması için görüş birliğine varıldı.

Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı kadroları ile birlikte şu sanayiciler katıldı: Kemal Karabel, İSO Meclis Katip Üyesi, Özcan Doğu Kaya, İSO 32. Grup Kauçuk ve Kauçuk Teknolojileri Sanayi Meclis Üyesi, Mehmet Ağrikli, İSO 41. Grup Özel Amaçlı Makine Sanayi Meclis Üyesi, Necat Saldanlı, İSO 48. Grup Elektrik, Elektronik, Bilişim ve Kablo Sanayii Meclis Üyesi, Dr. Faruk Sarı, İSO 48. Grup Elektrik, Elektronik, Bilişim ve Kablo Sanayii Meclis Üyesi, H. Uran Tiryakioğlu, İSO 48. Grup Elektrik, Elektronik, Bilişim ve Kablo Sanayii Meslek Komitesi Üyesi, Berç Darçin, İSO 54. Grup Kara Taşıtları Yan Sanayii Meclis Üyesi, Utku Barış Pazar, Arçelik Strateji ve Dijital’den Sorumlu Genel Müdür Yrd., Zafer Kaya, Arçelik BT Özel Projeler Grup Yöneticisi, M. Salih Canbal, MEB Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı, Süleyman Akgül, MEB İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı.