İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell ile Video Konferans Üzerinden Görüştü

abd-konsolos-toplanti-05

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell ile video konferans üzerinden bir görüşme yaptı. Ticaret Ateşesi Catherine Spillman ve Siyasi ve Ekonomi Bölüm şefliğinden Sadie Longbrake’in de yer aldığı görüşmede İSO Genel Sekreteri Haktan Akın da bulundu. Yapılan görüşmede ağırlıklı olarak iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler ela alındı. Türk sanayisinin pandemi dönemindeki yüksek performansı, ihracat pazarlarında yaşanan gelişmelerin konuşulduğu görüşmede; Türkiye ile ABD arasında hedeflenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için yapılabilecekler konusunda fikir alışverişi yapıldı. Görüşmede son dönemlerin en önemli konularından biri olan ve yakın gelecekte çok daha önemli hale gelecek sürdürülebilirlik kavramı da gündeme geldi, bu konuyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Görüşmede, yakın gelecekte ABD’deki yatırım ve ticaret fırsatlarını eyaletler bazında Türk sanayicilerine tanıtacak ortak etkinlikler düzenlenmesi konusunda mutabakata varıldı.