İçişleri Bakanı'ndan Sanayinin Yapısal Dönüşümü İçin Destek İstendi

  • Etkinlikler
ic-isleri-bakani-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanlık Divanı Üyeleri ve Yönetim kurulu Üyelerinin Ankara'daki son ziyaretleri İçişleri Bakanlığı'na oldu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından sıcak bir atmosferde karşılanan İSO heyetinde İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile İSO Meclisi Katip Üyesi Serdar Urfalılar ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Ulvi Orhan, Nahit Kemalbay, Sadık Ayhan Saruhan, Mehmet Ata Ceylan ve Nurhan Kaya yer aldı.

Çalışma dünyasındaki iş barışının ne kadar önemli bir faktör olduğu üzerinde durulan görüşmede İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, özellikle son aylarda yaşanan gelişmelerin kendilerine ekonomide istikrarın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak sanayinin yapısal dönüşümü noktasında İçişleri Bakanlığı ile de işbirliği içinde olmak istediklerinin üzerinde durdu.

Erdal Bahçıvan özetle şunları söyledi:

"Sanayinin ülke ekonomisindeki etkinliğinin giderek azaldığı bir dönemde, çalışanların sanayide işe girme noktasındaki yaklaşımlarının giderek negatife döndüğü günler yaşıyoruz. Diğer yandan şu son aylarda yaşadığımız çalkantılar bizlere ekonomik ve siyasal istikrarın ne kadar önemli olduğunu gösterdiyse, bir ülkenin ekonomisi için de sanayinin ve sanayileşmenin o kadar önemli olduğunu belirtmek istiyoruz. Bu nedenle sanayide yapısal bir dönüşümün başlatılması yaklaşımına ihtiyaç duymaktayız. Bu konuda ilgili bakanlıklarımıza sorunlarımızı ve dileklerimizi aktardık. Fakat bizler, İçişleri Bakanlığımızın bu konunun dışında bir kurum olduğunu düşünmüyoruz. Dolayısıyla gerek çalışma barışı noktasında ve gerekse sanayimizin yapısal dönüşümünün gerçekleşmesi noktasında desteklerinize ihtiyaç duyduğumuzu özellikle vurgulamak istiyoruz."

Sanayicileri dinleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı'nda olmasına karşın ekonomiye ve sanayicinin sorunlarına olan ilgisinin azalmadığını, bu konuda yaptığı konuşma ile gösterdi. Türkiye'nin özellikle teknolojiye dayalı bir sanayileşme modelini oturtamamasının en önemli sorun olduğunun altını çizen İçişleri Bakanı, "Türkiye artık katma değeri yüksek ürünlere yüzünü dönmeli. Teknolojik açıdan katma değeri yüksek ürünler üretebilen bir ülke konumuna gelmeliyiz. Yoksa ekonomik gelişmenin tam olarak gerçekleşemeyeceğini düşünüyorum. Türkiye bugün istikrarı yakalamıştır. Halk şu geçen aylarda yaşanan gelişmeler karşısında 'siz hele bir sandığı önümü getirin' demiştir. Sandık da önüne geldiğinde yaşanan olumsuzluklara en güzel yanıtı vermiştir. Bu ülkede artık demokrasinin yerleştiğini söyleyebiliriz. Bu ülkeyi yönetecek olanların artık sandıktan çıkması gerektiği, bu seçimlerle çok daha net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu nedenle siyasi istikrar açısından bir endişenin duyulmaması gerektiğini söylemek istiyorum. Siyasi istikrarın olduğu bir ortamda da gördüğünüz gibi ekonomi kendi dengelerini buluyor ve son günlerde yaşandığı gibi dolar belli bir seviyenin altına gerilerken, borsa da çıkış trendini yakalıyor. Sanayici ve yatırımcı da böyle bakmalı ve yatırım noktasındaki şevki kırılmamalıdır."