İSO Odakule Pasajı Ulusal Tasarım Yarışması’nın Ödülleri Sahiplerini Buldu

  • Etkinlikler
kolokyum-01

Önceki hafta sonuçları açıklanan İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Odakule Pasajı’nın yenilenmesine yönelik düzenlediği mimari tasarım yarışmasının ödül töreni ve kolokyumu yapıldı. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde gerçekleşen ödül töreninde İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı İrfan Özhamaratlı da bulundu.

Yarışmanın birincisi olan “Beyoğlu Melodisi”ni tasarlayan mimarlar Atahan Sevdi, Merve Yıldırım ve Büşra Nural ile, İkincisi Mimar Burcu Sevinç ve ekibi, Rıfat Yılmaz, Süleyman Yıldız ile Üçüncüsü Emrah Demir ve ekibi ödüllerini İSO Başkanı Bahçıvan ve İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’dan aldı.


Birincilik Ödülü: Beyoğlu Melodisi
Mimarlar: Atahan Sevdi (Ekip lideri),
Merve Yıldırım ve Büşra Nural.

Yarışma sonucunda mansiyon ile ödüllendirilen projelerin de ödüllerini aldığı törende bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Odakule binasının tarihi önemine vurgu yaparak bu önem çerçevesinde binayı 2015-2017 arasında komple yenilediklerini hatırlattı ve “Böyle bir başarının ardından şimdi sıra bir dönemin özgün mimarisini yansıtan İSO mülkiyetindeki Odakule binamızın da yer aldığı, her gün binlerce kişinin İstiklal Caddesi ile Meşrutiyet Caddesi arasındaki yaya bağlantısını sağlayan Odakule Pasajı’nın yenilenmesine gelmişti” dedi.


İkincilik ödülü
Mimarlar: Burcu Sevinç (Ekip lideri), Rıfat
Yılmaz, Süleyman Yıldız. Yardımcı ekip;
Kamer Berzah Özlü ve Sinem Onar.

İSO Başkanı, Bu düşünceden hareket ederek bir ulusal tasarım yarışması açtıklarını, amaçlarının öncelikle Odakule Pasajı’nın çağdaş kentsel yaşam koşulları doğrultusunda yeni fikirlere ve sanayinin sanat ve tasarımla buluşmasına imkân verecek şekilde yeniden kurgulanarak düzenlenmesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Yarışma takvimine uygun olarak 22 Şubat 2019 tarihinde daha önceden İSO Merkez binamızda hazırlanan sergi alanında değerli jürimiz, 90 proje başvurusunu titizlikle değerlendirdi.


Üçüncülük ödülü
Mimarlar: Emrah Demir (Ekip lideri),
S. Salih Başbay, Hasan Öncü,
3D Animatör Mete Şekip Saygın.
Yardımcı ekip; Gülşah Kayalık
ve Betül Aygün.

Jürimizin büyük bir titizlikle yaptığı değerlendirme sonrasında ödüle hak kazanan projeler belirlenmiş ve 26 Şubat tarihinde ilan edilmiştir. Biraz sonra ödüllerini takdim edeceğimiz dereceye giren ve mansiyon almaya hak kazanan tüm proje sahiplerini kutluyoruz.


1. Mansiyon
Mimarlar: Mimar Hakan Demirel (ekip lideri),
Mimar Murat Arif Suyabatmaz

Şimdi sıranın birinci seçilen tasarımı uygulama geldiğini söyleyen Bahçıvan, “Önümüzdeki günlerde proje sahibi mimarlarımız ve jürimizle bir araya gelerek uygulamaya yönelik teknik değerlendirmelerimizi yapıp mümkün olan en kısa sürede bu çalışmayı hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

Yapılan ödül törenin ardından tüm ödül alanlar ile toplu bir anı fotoğrafı çekildi ve sonrasında da yarışma sürecinin değerlendirildiği kolokyuma geçildi.


2. Mansiyon
Mimar (ekip lideri) Mehmet Vehip Kütükçüoğlu,
Mimar Haşim Ertuğ Uçar,
Mimar Emine Hande Gazioğlu,
Mimar Onur Akın,
Mimar Ethem Aybar,
Mimar Begüm Gökçe Tırpancı,
Mimar Oğul Can Öztunç,
Mimar Ece Ünübol,
Mimar Beyza Paksoy,
Mimar Serdar Albaz,
Mimar İsmet Bilgin,
Mimar Yıldırım Erbaz


3. Mansiyon
Mimar (ekip lideri) Ervin Garip,
Mimar Banu Garip,
Yardımcılar:
İç Mimar Samet Küçükbay,
İç Mimar Fatma Karakaya


4. Mansiyon
Proje Ekibi:
Küratör (ekip lideri) Ece Korkut Kurt,
Mimar Pınar Sipahi,
Mimar Beyza Yavuz,
Mimar Bora Talun,
Mimar Melike Demirbilek,
Mimar Selin Atacı,
Danışmanlar:
Derya Güleç Özer, Mimar