İstanbul Sanayi Odası Meclisi Üyelerinin Şanlıurfa ve Gaziantep Seyahati Başladı

  • Etkinlikler
urfa-gezisi-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi üyelerinin Anadolu’nun farklı kentlerine yaptığı seyahatler devam ediyor. Bugün Şanlıurfa’ya gelen İSO Meclisi Üyeleri, yarın bu geziye Gaziantep ile devam edecek.

İSO Meclis üyeleri, ülkemizin diğer kentlerine yaptığı bu seyahatlerde kentin Ticaret ve Sanayi Odaları ile ortak bir meclis toplantısı yapıyor. Bu toplantılarda ülke ekonomisine birlikte katkı sunabilmek için neler yapılabileceği, nasıl bir strateji izlenmesi gerektiği ve bunun için iki kent iş insanları arasında yapılabilecek işbirliği alanları konuşuluyor. Yanı sıra iş dünyasında moral değerlerin güçlenmesine katkı yapmayı da amaçlayan gezilerde, iki kentin sanayicilerinin birbirlerini tanımaları, yakınlaşmarı ve bir sinerji yaratmak da hedefleniyor.

Bugün Şanlıurfa ile başlayacak ve Gaziantep ile devam edecek geziye İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Serdar Urfalılar, İSO Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Sadık Ayhan Saruhan, İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bekir Yelken, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe, Kemal Akar, Cemal Keleş, Vehbi Canpolat ve Yüksel Özyurt ile çok sayıda Meclis üyesi katılıyor.

Kalabalık bir gazeteci grubunun da izleyeceği gezi bugün Şanlıurfa’da Belediye Başkanlığı ve Şanlıurfa Ticaret Borsası ziyaret edildi. Ziyaretin ikinci gününde de İSO Meclis Üyelerinin temasları Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılacak toplantı ve istişarelerin ardından Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan çeşitli fabrika gezileriyle devam edecek.

İSO Yönetimi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Ziyaret Etti

Şanlıurfa seyahatinin ilk gününde İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyeleri, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ın başkanlığında, İSO Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Sadık Ayhan Saruhan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bekir Yelken ile Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe, Kemal Akar, Cemal Keleş, Vehbi Canpolat ve Yüksel Özyurt, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Serdar Urfalılar’dan oluşan heyetle Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü ziyaret etti. Ziyarete Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Peltek ve Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti.
Sıcak bir misafirperverlik ortamında gerçekleşen ziyarette özellikle Şanlıurfa ekonomisinde nasıl bir atılım yapılabileceğine ilişkin değerlendirmeler yapıldı ve çeşitli projeler üzerinde fikir alışverişi yapıldı. İSO Başkan Erdal Bahçıvan, ziyaret sırasında bu seyahati aşağı yukarı üç ay önce planladıklarını söyledi. Bahçıvan, Şanlıurfa’nın yatırım şehri olmasından ve ekonomik ilişkiler bağlamında bir seyahat iken Barış Pınarı Operasyonu çerçevesinde destek amacıyla ikisini birleştirmiş olduklarını vurguladı. Şanlıurfa’nın gönüllerinde bir kıymet olduğunu belirten Bahçıvan, bu Meclis döneminin ilk gezisini Şanlıurfa’ya yapıyor olmanın da anlamlı olduğunu ifade etti.

İstanbul’un sanayinin merkezi olduğuna dikkat çeken Bahçıvan, ancak İstanbul’un artık bu sanayiyi taşıyamadığını ve elde ettiği bilgi ve tecrübeyi Anadolu’ya transfer etmesi gerektiğini dile getirdi. Bu anlamda Şanlıurfa’nın bu transferin yapılabileceği en önemli merkezlerden biri olduğuna dikkat çeken Bahçıvan, buraya gelme nedenlerinin iş dünyamızın önde gelen şirketlerinin Şanlıurfa’ya bir referans vermesi olduğunu anlattı. Bu ziyaretteki referansların önümüzdeki yıllarda çok önemli yatırımlara davet olacağını aktaran Bahçıvan, bölgenin ekonomik olarak huzurlu olmasını istediklerini çünkü buraların huzurunun İstanbul’un, İzmir’in Ankara’nın, Antalya’nın da huzurlu olması anlamına geleceğini kaydetti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise bölge ekonomisini anlatırken, kendilerinin ürettiğini ancak pazarlamayı başkaları yaparak asıl kazanan olduğunu söyledi. Hayvancılık ve tarım potansiyeli ile köprü işlevi görecek bir kent olduğuna değinen Beyazgül, Şanlıurfa’nın müteşebbis insanlara sahip olduğunu ancak potansiyelini tam olarak değerlendiremediklerini ifade etti. Beyazgül “Sizin gibi müteşebbislere ihtiyacımız var. Burada ürettiğimiz ürünler son derece değerli. Ama bunlar dünya piyasasında hak ettiği değeri bulamıyor. Bizim en büyük sorunumuz üretimimizin olması ama bunu pazarlayamamamız” şeklinde konuştu.

İSO Yönetimi Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetimine Nezaket Ziyareti Yaptı

İSO yönetimi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından, Şanlıurfa Ticaret Borsası’nı da ziyaret etti. Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve yönetim kurulu üyeleri tarafından sıcak bir ortamda ağırlanan İSO heyetine, kendilerini odalarında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Kaya, Şanlıurfa’nın genel ekonomik durumuna ve kentteki tarımsal üretim hakkında bilgi verdi. Kaya, Şanlıurfa’da yıllık 2 bin hektara yakın pamuk ekimi yıkıldığını ve 1 milyon ton üretimlerinin olduğunu anlattı. Hububat üretiminde de özellikle makarnalık buğdayda çok önemli bir merkez olduklarını anlatan Kaya, özellikle organik pamuk üretimi ile ilgili çektikleri mevzuat sıkıntısına dikkat çekti. Bu nedenle organik pamuk üretmenin çok zor olduğunu söyledi.