Sanayicinin Sorunları, Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu’nda Maliye Bakanı Şimşek’e Aktarıldı

  • Etkinlikler
tobb-musterek-toplanti-02

TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu, Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Müşterek Toplantısı Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapıldı.

Toplantı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde ve başkanlığında gerçekleşti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu üyesi olan Erdal Bahçıvan’ın katıldığı toplantıya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de iştirak etti.

Sanayicinin Sorunları, Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu’nda Maliye Bakanı Şimşek’e Aktarıldı 01İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, vergi ve maliye ile ilgili sanayicilerimizin yaşadığı sorunlar hakkında Bakan Şimşek’e bilgi verdi.

Sanayicinin Sorunları, Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu’nda Maliye Bakanı Şimşek’e Aktarıldı 02Başta Katma Değer Vergisi (KDV), teminat mektupları, Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) olmak üzere e-fatura uygulamasında yaşanan sıkıntıları da Bakan Şimşek’e aktaran İSO Bakanı, ayrıca sanayicinin Türkiye Kalkınma Bankası’nın kuruluş amacına geri döndürülmesine ilişkin beklenti ve taleplerini de aktardı. Bahçıvan görüşmede solvent ithalatında yaşanan sorunlar ile kürk ithalatında ÖTV’nin kaldırılması konularını da gündeme getirdi.