Basım, Yayın Sanayii Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı ve İbrahim Müteferrika Büstü Çelenk Sunma Töreni

  • Haberler
27grup-manset-01

Odamız 27. Grup Basım, Yayın Sanayii Meslek Komitesi ev sahipliğinde 7 Temmuz 2023 Cuma günü Odakule’de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Konya Sanayi Odası’nın ilgili meslek komitelerinin katılımı ile sektörün mevcut durumunun ele alınarak karşılıklı işbirliklerinin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı, Odamız hakkında kısa bir sunum ve 27. Grup Basım, Yayın Sanayii Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Zekeriya Acar’ın komite faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirmesiyle başladı. Açılış konuşmasının ardından sektörün mevcut durumu ile ilgili genel değerlendirmelerde bulunularak, sektörde nitelikli işgücü ihtiyacı ile bu sorunun çözülmesinde okul-sanayi işbirliğinin önemi gündeme alındı. Toplantıda, sorunlara çözüm bulunması noktasında bu tür toplantıların ve Odalar arası iş birliklerinin geliştirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Toplantı akabinde, konuklar ile birlikte Çemberlitaş’ta bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyetine ait Basın Müzesini ziyaret edilerek; hem ekipman ve makineler hem de yapılan işler incelenerek 1850’lerden günümüze mesleki bir yolculuk yapıldı. Müze ziyaretinin ardından yine Çemberlitaş’ta bulunan ve erken Cumhuriyet dönemi Türk Hat ve Ciltçilik sanatının en önemli isimlerinden olan ve 1987’de aramızdan ayrılan Prof. Emin Barın’ın ailesi tarafından muhafaza edilen ve yaşatılan müze-atölyesi ziyaret edildi.

Etkinlik sektör için önemli bir tarih olan 7 Temmuz Matbaacılık Günü sebebiyle Odamız 27. Grup Basım, Yayın Sanayii Meslek Komitesi ve Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV) iş birliği ile geçtiğimiz yıl Sultanahmet’te yaptırılmış olan İbrahim Müteferrika Büstü’ne çelenk sunma töreni ile devam etti.

Sektör paydaşlarının katılımı ile gerçekleştirilen tören, 27. Grup Basım Yayın Sanayii Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Zekeriya Acar ile BASEV Yönetim Kurulum Başkanı Murat Demir tarafından yapılan açılış konuşmalarında sektörel işbirliklerinin önemine değinildi. Açılış konuşmalarının ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileri söz alarak günün önemine ilişkin düşüncelerini paylaştılar.