Kauçuk Sektöründe Küresel Mevzuatlara Uyum, Yerel Koşullar ve Sürdürülebilirlik

  • Haberler
32_grup_manset_02

Odamız 32.Grup Kauçuk ve Kauçuk Teknolojileri Sanayii Meslek Komitemiz, 11. Kauçuk Teknolojileri, Kauçuk Ürünler ve Hammaddeleri Fuarı ile eş zamanlı olarak 18-19 Nisan 2024 günleri TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Kalamış Salonu'nda kauçuk sektörüne yönelik Küresel Mevzuatlara Uyum, Yerel Koşullar ve Sürdürülebilirlik konularında etkinlik gerçekleştirdi.

Kauçuk sektöründe faaliyet gösteren firmalara, sektör derneklerine ve diğer sektör paydaşlarına yönelik etkinliğin ilk gününde Kimyasalların Kaydı, Değerlendirmesi, İzni ve Kısıtlanması - KKDİK- Mevzuatı ve Sektöre Etkileri gündeme alındı. Kauçuk ve Kauçuk Teknolojileri Sanayii Meclis Üye Doğu Kaya açılış konuşması sonrası Güncel Gelişmeler Kapsamında KKDİK ve Uygulamaları hakkında Kimyasal Değerleme Uzmanı Haydar Hazer konu ile ilgili bilgilendirme yaptı. Haksan Otomotiv A.Ş.- Karışım Geliştirme Müdürü Selda Öztürk de sektörden uygulama örneği olarak deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı. 

Etkinliğin ikinci günü, Yeşil Mutabakat - Kauçuk Sektörü için Fırsatlar ve Riskler konuları gündeme geldi. Yeşil Mutakabat Fırsatlar ve Riskler konusu T.C. Ticaret Bakanlığı - Uluslararası Anlaşmalar ve AB Genel Müdürlüğü AB Tek Pazar ve Yeşil Mutabakat Dairesi Başkanı Gülizar Yavaş tarafından, Ormansızlaşmanın Önlenmesi Tüzüğü ve Etkileri T.C. Ticaret Bakanlığı - Uluslararası Anlaşmalar ve AB Genel Müdürlüğü AB Tek Pazar ve Yeşil Mutabakatı Dairesi Ticaret Uzmanı Elif Berrak Taşyürek tarafından detaylı olarak anlatıldı. Son olarak Kurumsal Karbon Ayak İzi Hesaplamanın Sanayi için Önemine Rever Akademi kurucu ortağı Çağlar Güven tarafından değinildi.

Etkinlik boyunca T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı- Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü- Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığı yetkilileri de katılımcılar arasında yer aldı. Değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmacıların sunumları sonrasında etkinlik katılımcılarının soru ve değerlendirmelerine yer verildi.

Güncel Gelişmeler Kapsamında KKDİK ve Uygulamaları sunumu içintıklayınız.

Sektörden Uygulama Örneği sunumu için tıklayınız.

Yeşil Mutakabat Fırsatlar ve Riskler sunumu için tıklayınız.

Ormansızlaşmanın Önlenmesi Tüzüğü ve Etkileri sunumu içintıklayınız.