Meslek Komitemiz Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Öğrenciler İle Bir Araya Geldi

• Haberler
iso-meip-manset-01

Okullara nitelikli öğrencilerin çekilmesi, öğrencilerin okulda ve iş yerinde istihdam odaklı olarak yetiştirilmesi ve öğrencilere mezun olduğu alanlarda sürdürülebilir şekilde ve istihdam odaklı bir gelecek sağlanması amacıyla 2019 yılından beri Odamızca yürütülmekte olan İSO Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi (İSO MEİP) kapsamında 44. Grup Meslek Komitemiz de Alibeyköy MTAL’de protokol yürütme kurulunda yer almaktadır.

Proje kapsamında 2 Nisan 2024 tarihinde Meslek Komitesi Başkan Yardımcımız ve aynı zamanda protokol yürütme kurulu üyesi olan Süleyman Sedat Yapar, Yaparlar İnşaat ve Tarım Aletleri San. ve Tic. A.Ş’nin kaynak ve makine uzmanı İsmail Aytimur ile birlikte Metal Teknolojisi ve Makine Teknolojisi Alanı öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Yapar ve Aytimur, öğrencilerle kariyer yolculukları ile ilgili bilgiler paylaşırken, öğrencilerin alanlarına ve iş hayatına dair merak ettikleri soruları yanıtladı.

Proje kapsamında öğrencilerin Yaparlar firmasını ziyaret etmesi planlandı.