Öğütülmüş Tahıl ve Unlu Mamuller Sanayii Sektör Toplantısı

  • Haberler
8_grup_manset_sektor_01

Odamız 8.Grup Öğütülmüş Tahıl ve Unlu Mamuller Sanayii Meslek Komitemiz, 17 Nisan 2024 tarihinde sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin gündeme alındığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı Öğütülmüş Tahıl ve Unlu Mamuller Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Umur açılış konuşması ile başladı. Umur, açılış konuşmasında sektörün genel bir değerlendirmesini yaparak, sektör paydaşları bir önemine vurgu yaptı.

Sonrasında sırasıyla sektör temsilcileri; Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, İTO Meclis Üyesi Talat Çelik, Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli ve İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi Abdullah Çerman söz aldı ve sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ekmek fiyatları, girdi maliyetlerinin yüksekliği, istihdam sorunu, KDV oran farklılıları, eski fırınların yeni ruhsat almada yaşadığı zorunluklar öne çıkan konular oldu. 

Sektör katılımcılarının soru ve yorumları ile sektör temsilcileri ve komite üyelerinin yaptığı değerlendirilmeler ile etkinlik sona ermiştir.