SÜRDÜRÜLEBİLİR REKABET GÜCÜ İÇİN BULUŞMA NOKTASI

Sanayimizin rekabet gücünün geliştirilmesi için gerek ulusal gerekse kurumsal düzeyde yapılması gerekenlerin ele alınacağı bir platform ihtiyacından hareketle, İstanbul Sanayi Odası, ana teması “Sürdürülebilir Rekabet Gücü” olarak belirlenen ilk Sanayi Kongresi'ni 2002 yılında düzenlemiştir. Türk sanayisinin rekabet gücünü geliştirmek üzere çeşitli konuların ele alındığı geniş katılımlı bir etkinlik olan ilk Kongrenin gördüğü büyük ilgi üzerine 2003 yılında gerçekleştirilen II. Sanayi Kongresi'nde “Geleceği Yakalamak”, 2004 yılında III. Sanayi Kongresi'nde “Küresel Değişime Uyum” temaları işlenmiş, 2005 yılında ise “Avrupa Birliği’ne Üyelik Sürecinde Türk Sanayii”  konulu IV. Sanayi Kongresi gerçekleştirilmiştir.

Bu yıl,  1-2 Kasım 2006 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “5. Sanayi Kongresi”nin teması ise “Küresel Değişimde Yeni Dinamikler ve Türk Sanayiinin Yol Haritası” olarak belirlenmiştir. Bu çerçevede, “5. Sanayi Kongresi”nde “AB ve Türkiye: Stratejik Sinerji”, “Küresel Dinamikler ve İş Dünyasına Etkileri”, “Finansmanda Yeni Yaklaşımlar”, “Ürün ve Üretimde Yenilikçi Bakış”, “Geleceğin Sektörleri ve Fırsatlar”, “Rekabet Gücü Yüksek bir Sanayi için Yenilikçilik”, “Yenilikçi Firmaların Öne Çıkan Değeri: Entelektüel Sermaye”, “Küresel  ve Coğrafi Dinamiklerin İrdelenmesi”, “Türkiye’nin Sanayi Stratejisi” konuları ele alınacak ve yedi farklı imalat sanayi sektörü analiz edilecektir.

“5. Sanayi Kongresi”ne başta KOBİ’ler olmak üzere sanayicilerin, kamu yöneticilerinin, iş dünyası, üniversite ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı beklenmektedir. Kongrede, Türk ve dünya ekonomisindeki gelişmeler ışığında Türk sanayisinin uluslararası arenada daha kalıcı ve etkin bir rol üstlenebilmesi için gereken koşulların, karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi hedeflenmektedir.

5. Sanayi Kongresi Programını incelemek için lütfen aşağıdaki linkleri tıklayınız.

1 Kasım 2006 Çarşamba Programı

2 Kasım 2006 Perşembe Programı

Kayıt Formunu İndirmek İçin Tıklayınız  (PDF)

Kongre Programını İndirmek İçin Tıklayınız  (PDF)

KONUK KONUŞMACI - BILL EMMOTT (The Economist Dergisi Eski Genel Yayın Yönetmeni)

Bill Emmott iş dünyası, küreselleşme ve siyasal iktisat alanlarında dünyanın önde gelen isimlerinden biridir. Gazetecilik ve yazarlık hayatının 26 yılını The Economist dergisinde çalışarak geçiren Emmott, 1993 yılından Mart 2006 tarihine kadar dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden biri olarak kabul edilen bu derginin, Genel Yayın Yönetmeliği görevini yürütmüştür. Bu görevi esnasında, The Economist dergisinin tirajı ikiye katlanarak bir milyonun üzerine çıkmış, analiz ve yorumları ile tüm dünyanın dikkatle izlediği haftalık bir dergi haline gelmiştir.

Uluslararası ekonomi ve politika konusunda sahip olduğu derin tecrübe ve küresel bakış açısıyla, Emmott, konuşmalarında son derece geniş bir yelpazeyi kapsayabilmekte, özellikle küresel bir oyuncu olmayı hedefleyen firmalar için değerli mesajlar sunmaktadır.

Devamı

KONUK KONUŞMACI - Dr. PATRICK DIXON (Global Change Ltd Kurucusu ve Başkanı)

Patrick Dixon uluslararası platformda en etkin 20 iş dünyası düşünüründen biri olarak kabul edilen bir isimdir. Kamuoyunda Avrupa'nın önde gelen "Gelecek Uzmanı" olarak anılan Dixon, dinleyicilerinin stratejik ihtiyaçlarına özel olarak hazırladığı sunumlarıyla, katılımcıları "değişim"in kaçınılmazlığına ikna eden bir uzmanlığa sahiptir.

Geleceğe odaklı bakış açısıyla yaptığı araştırmalarıyla Dixon, kişilerin ve firmaların ekonomik, kültürel ve sosyal politika alanlarındaki küresel eğilimlere yönelik stratejik kararlar almalarına destek olabilmektedir.

1978 yılında Cambridge Üniversitesi Kings College'i ve 1982 yılında Londra Üniversitesi'ni tamamlayan Dixon'ın üniversite yıllarında geliştirdiği tıbbi yazılım çözümleri İngiltere ve Ortadoğu'da kullanılmaya başlanmıştır. Global Change Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Patrick Dixon, 43 ülkede çeşitli konferans ve seminerlere konuşmacı olarak katılmıştır.

Devamı