Çelik ve Döküm Sanayii Temsilcileri Yerli Makine Kullanımı İçin Buluştu

  • Diğer Haberler
celik-ureticileri-ziyaret-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Makine İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu (MAKFED) işbirliğiyle; “Türkiye’nin çelik ve döküm sanayinde makine kullanımında yerlilik oranını artırmak” gündemiyle Çelik ve Döküm Sanayii ile makine sektörü temsilcilerini bir araya getirdi. Aynı zamanda MAKFED Başkanı da olan İSO Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran’ın ev sahipliğinde Odakule’de gerçekleşen toplantıya Türkiye Çelik Üreticileri Derneği, Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği, Çelik Boru İmalatçıları Derneği, Çelik Boru İmalatçıları Derneği, EFSİAD ve TEVİD gibi sektörün önde gelen dernek kuruluşlarının üst düzey temsilcileri katıldı. Toplantıda sektörün önce gelen firmalarının üst düzey temsilcileri de görüşlerini paylaştılar.

Düzenlenen toplantının açılışında konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, üretim aracı üretmenin stratejik bir karar olduğunu, bu adımı atmadan bir ülkenin büyüme, gelişme şansının olmadığını ifade ederek “Ülkemizi cari açıktan da geri kalmış teknoloji pazarı olmaktan da kurtaracak hamle makine üretimimize sahip çıkmaktır” dedi. Türkiye’nin üretim odaklı büyüme hedefleri doğrultusunda birbirleriyle etkileşim içinde olan sektörleri bir araya getirme ihtiyacı hissettiklerini söyleyen Dalgakıran, bu kapsamdaki ilk toplantılarını makine ve tekstil sektör temsilcilerini ve bugün de Çelik Üreticileri ve Döküm Sanayii temsilcilerini bir araya getirerek ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Dalgakıran, ülkemizin dünya ticaretinden daha fazla pay alması için bu işbirliklerinin geliştirilmesi vurgusunda bulundu.

Toplantıda katılımcılar bu amaç doğrultusunda önümüzdeki dönemde yapılabilecek girişimler ve işbirlikleri ile ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdi. Bu tür toplantıların sürmesiyle birlikte bundan sonra atılacak adımlar noktasında da somut olarak yapılacaklar ile ilgili mutabakat oluştu.