Hollanda İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

hollanda_manset01

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) İstanbul’daki diplomatik temsilciliklerle olan iyi ilişkileri çerçevesinde, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO’nun genel merkezi Odakule’de gerçekleşen ziyarette Hollanda Ankara Büyükelçiliği Hollanda Ekonomi Diplomatik Ağı Türkiye Direktörü Paul Zwetsloot da bulundu.

Türkiye ve Hollanda ilişkilerinin uzun ve zengin bir geçmişe sahip olduğunun vurgulandığı görüşmede iki ülke arasındaki yüksek ticaret hacminin mevcut durumu ve potansiyeli üzerine değerlendirmede bulunuldu. İstanbul'un Türkiye'de faaliyet gösteren Hollanda menşeli şirketlerin yarısından fazlasına ev sahipliği yaptığının önemine vurgu yapılan ziyarette iki ülke iş insanlarını bir araya getirerek ekonomik dinamizmin hangi alanlarda daha fazla artırılabileceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Dostane bir ortamda gerçekleşen görüşmede iki kurumun birlikte yapabileceği projeler üzerinde de duruldu.