İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Nisan 2024 Raporunu Yayımladı

dunya_pmi_manset_mayıs_01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Nisan 2024 raporunu yayımladı. Mart ayında 50,6 ile son 20 ayın zirvesine yükselen Küresel PMI, nisanda 50,3'e gerilemesine rağmen üst üste üçüncü ay 50,0 eşik değerinin hafif üzerinde gerçekleşti. Üretim, nisan ayında küresel çapta hafif artış kaydetti. Tüketim malı ve ara mal üretimindeki büyümeye karşın yatırım malı üretiminde düşüş görüldü. Yeni siparişler üst üste üçüncü ay arttı, fakat bu artış mart ayına göre yavaşladı. Yeni ihracat siparişlerinin iki yıldan uzun süredir ilk kez artması, talep koşullarını destekledi.

Mart ayında olduğu gibi nisan ayında da İmalat PMI'ın açıklandığı 32 ulusal ekonominin 14'ünde endeks, 50,0'nin üzerinde kaydedildi. Büyüme kaydeden ekonomilerin sayısı Avrupa ve Amerika kıtalarında bir önceki aya göre azalırken Asya-Pasifik'te arttı. Raporun ayrıntıları şu şekilde:

Dünya PMI (Nisan 2024) Attach