Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile Üniversite-Sanayi İş Birliklerini Görüştü

  • Diğer Haberler
kadir_has_masnet_01

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO genel merkez binası Odakule’de gerçekleşen görüşmede Kadir Has Üniversitesi Silivri Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Latif Ulu, Kadir Has Üniversitesi Silivri Teknopark AR-GE Direktörü Gülşen Ayçiçek de yer aldı.

Yaşanan güncel gelişmeler üzerine sohbet edildiği ziyarette aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi Silivri Teknopark Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, kurumun yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Üniversite-sanayi iş birliklerinin ülke sanayisinin katma değerli üretim gücünü artıracak en önemli unsur olduğuna dikkat çekilen görüşmede üniversitelerin sahip olduğu akademik bilgi ve teknik altyapının, sanayi sektöründeki potansiyeli artırmada nasıl bir rol oynayabileceği üzerinde de fikir alışverişinde bulunuldu. AR-GE çalışmaları ve yenilikçi projelerin desteklemesine yönelik atılabilecek adımların ele alındığı ziyarette geleceğin nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunacak projelerin hayata geçirilmesi için iş birliklerinin ve sürdürülebilir iletişimin önemine vurgu yapıldı.