MHGF ve TEMSAD Yönetimleri İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
temsad-ziyaret-01

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ile Tekstil, Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD) Yönetimleri, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’deki ziyarette Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk’ün yanında TEMSAD Başkanı Adil Nalbant, TEMSAD Başkan Yardımcısı Mehmet Ağrikli, MHGF Başkan Yardımcısı Osman Ege, MHGF Yönetim Kurulu Üyesi Osman Sait Günteki, MHGF Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kapıcıoğlu ve MHGF Genel Sekreteri Abbas Özpınar katıldı.

Hazır Giyim ve makine sektörünün güncel konularının konuşulduğu ziyarette özellikle kalifiye eleman konusu gündem oldu ve İSO’nun bu konuda başlattığı çalışmalar hakkında İSO Başkanı Erdal Bahçıvan heyete ayrıntılı bilgiler verdi. Bahçıvan bu konuda yaşanan sıkıntıların çözümü adına geçen ay iki bakanlık ve İTO ile İTÜ ile birlikte imzaladıkları Mesleki Eğitim ve İş Birliği projesinin kendisini çok heyecanlandıran bir konu olduğunu söyledi. Bu imzalar ile oluşturdukları protokol sayesinde meslek liselerinde artık sanayiciler olarak yönetimden öğretmen ve ders seçimine kadar tüm süreçlerde etkin olacaklarını dile getiren Bahçıvan, eğer sanayiciler olarak projeyi sahiplenirlerse aranan eleman ihtiyacını büyük ölçüde çözeceklerini anlattı. Bahçıvan, bu kapsamda her sektörün inandığı bir meslek okulunu sahiplenmesi gerektiğini anlattı. Yepyeni bir döneme girdiklerine değinen Bahçıvan, sanayicilerden protokolü okumaları ve süreci buna göre yönetmelerini istedi.

Eğitime gönül vermiş ve bu konuda fikri ve emeği olan kimselerin şevkle okulların yönetim kurullarında yer alması gerektiğini dile getiren Bahçıvan, Türkiye’nin yeniden bir üretim toplumu olma yolunda çocuğunu meslek lisesine gönderen ailelere sigorta ve askerlik konularında kolaylıklar getirilebileceğini vurguladı. Bahçıvan, kendi sektöründe çalışan meslek lisesi mezunlarından vergi alınmaması, üniversiteye girmek isteyenler için yüzde 10 kontenjan gibi bu alana cazibe tohumları atmaları gerektiğini belirtti. Üretim toplumu olma yolunda bu konuda pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğine işaret eden Bahçıvan, Türkiye’nin bu temel konusunun çözümü noktasında çaba göstermelerinin gerekliliğinin altını çizdi. Bahçıvan şöyle devam etti:

“Biz umutsuz ve karamsar olursak bu iş yürümez. Bakanlık ve İl Milli Eğitim Müdürü bizler için büyük bir şans. Şu anda tüm oyuncular konuya samimi ve halis bakıyor. Bunu biz sanayiciler olarak sahiplenmeliyiz. Bir taraftan bizlerin okullara sahip çıkıp el atmamız diğer yanda bürokrasinin bize yardımcı olmasıyla bu süreci üretim hayatımız için büyük bir kazanıma dönüştürebiliriz. Bu işbirliğini bir değerler zincirine dönüştürmemiz tabii ki zaman alacak. Bugün küçük bir fidan ekiyoruz. Bugünden başlarsak bu okulların tercih edilmesi beş yıl sonra gerçekten çok istediğimiz noktaya gelebilir. Meslek liselerinin tekrar tercih edilir noktaya gelmesi için bizler adeta misyoner gibi çalışmalıyız.”

Toplantıda bu konunun öneminin farkında olduklarının ve İSO’nun çalışmalarının yanında yer alacaklarını dile getiren Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, sektörün bu en hayati sorunu ile ilgili üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını vurguladı. Hüseyin Öztürk, dernek olarak 16-17 Nisan’da gerçekleştirecekleri İstanbul Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi için katılım ve destek istedi.