İSO Mesleki Eğitim ve İşbirliği Projesi’nin (İSO MEİP), Protokol Yürütme Kurulu (PYK) Üst Kurul Toplantısı’nın İkincisi Odakule’de Gerçekleştirildi

  • Etkinlikler
meip-pyk-toplanti-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi (İSO MEİP) Protokol Yürütme Kurulu (PYK) Üst Kurul Toplantısı’nın ikincisi Odakule’de gerçekleştirildi. İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Üyesi Vehbi Canpolat ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya İSO MEİP PYK Üst Kurul Üyeleri katıldı.

Toplantıda 25 Ocak 2019 tarihinden itibaren uygulanmakta olan İSO MEİP kapsamında dört yıldır yapılan çalışmalar değerlendirilirken PYK Üst Kurulu’nun yapısı, işleyişi ve temel hedefleri ele alındı. İSO MEİP kapsamında PYK temsilcileriyle eşleştirilen okulların genel değerlendirilmesi gerçekleştirilen toplantıda, PYK üyeleri ve okullardaki iyi örnek uygulamalarının detayları da ele alındı. Meslek liselerinde döner sermaye kapsamında yapılan üretim faaliyetleri, PYK üyeleri desteğiyle okullar bünyesinde kurulan akademiler, müfredat alanında yapılan güncellemeler ve staj ile istihdam konularında elde edilen başarılar paylaşıldı. İSO MEİP çatısı altında bulunan Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezleri ve Yazılım Lisesi gibi projeler hakkında bilgilendirmede bulunulan toplantıda, İSO MEİP kapsamına dahil edilen yeni okullar ve PYK üyeleri ile ilgili detaylar sunuldu.

Yapılan istişareler sonucu İSO MEİP okullarının tercih edilebilirliğinin artırılması, öğrencilerin istihdam odaklı yetiştirilmesi ve mezun olduklarında alanlarında nitelikli ve sürdürülebilir şekilde istihdam edilmeleri başlıklarında yapılan çalışmaları kuvvetlendirecek ve niteliğini artıracak politika önerileri paylaşıldı.

Toplantıya katılım şu şekilde gerçekleşti:

İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Koray Yavuz, İSO Meclis Üyeleri Aynur Ayhan, Cemil Tayman, Nuri Görenoğlu, Özcan Doğu Kaya, Rıdvan Mertöz, Sedat Zincirkıran, İSO-İSOV Eğitim İhtisas Kurulu Üyesi Fevzi Torolsan, AGİD Genel Sekreteri Zeynep Akkaya ve sanayiciler Ali Natık Buda, Mehmet Çetin Duruk ve Mehmet Koç.