İstanbul Sanayi Odası, Türk Standardları Enstitüsü ile Çalışma Toplantısı Yaptı

  • Etkinlikler
tse-ile-toplanti-01

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ve beraberindeki heyet, sanayicilerin gündemindeki piyasa denetimi ve düzenlemeler ile ilgili çalışma toplantısı için İstanbul Sanayi Odası’nda sanayicilerle bir araya geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin de bulunduğu Odakule’deki buluşmaya İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan ev sahipliği yaptı. Toplantıya İSO Meclis Başkan Yardımcısı Serdar Urfalılar, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Yelken, Sanayi ve Teknoloji İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal ile İSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri de katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede
Sanayi ve Teknoloji Bakan
Yardımcısı Hasan Büyükdede

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, yeniden yapılandırma içerisinde olan TSE ile sanayicilerimizin böyle toplantılar vesilesi ile bir araya gelmesinin ülkemiz sanayi ve rekabet gücü için son derece önemli olduğunu ifade etti. Ülkemiz için uygunluk değerlendirme sahasının çok kritik bir alan olduğunu, sanayicimizin test ve belgelendirme için yurt dışındaki firmalardan ciddi maliyetlerle hizmet aldığını belirten Büyükdede, üniversiteler, kamu ve diğer kurum ve kuruluşların bünyesinde yer alan laboratuvarların envanterinin oluşturulmasına yönelik bir çalışma yapıldığını anlattı. Büyükdede, bu çalışma ile söz konusu hizmetlerin önemli kısmının yurt içinden temin edilmesinin sağlanacağını belirtti.

İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan
İSO Yönetim Kurulu Sayman
Üyesi Sadık Ayhan Saruhan

İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan ise TSE’nin ülkemiz ve sanayicimiz için çok önemli görevler üstlendiğini ve bu görevleri başarılı bir şekilde yerine getirdiğini söyledi. Saruhan, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda yeni yeni görevler de üstlenen TSE’nin sanayi ile iletişimini daha etkin ve verimli hale getirmesi gerektiğini, işbirliği ve karşılıklı fikir alışverişinin artarak devam etmesi için benzer toplantılar vesilesiyle daha çok bir araya gelinmesi gerektiğini de ekledi.

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin
TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin de TSE’nin Türk sanayisinin sorunlarını çözmek için var olduğunu söyledi. Şahin, sanayicilerin sorunlarının mümkünse hemen çözüme kavuşturulması gerektiğini, mümkün olmaması durumunda bu sorunların çözümü için bir plan dahilinde çalışılması gerektiğini, bunun için ise sanayicilerle daha sık bir araya gelerek sorunların giderilmesi noktasında ortak bir akıl oluşturulması gerektiğini ifade etti.