Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Üyeleri İstanbul Sanayi Odası Yönetimine Nezaket Ziyaretinde Bulundu

  • Etkinlikler
sutso-iso-ziyareti-01

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) 8. Grup Mimarlık, Mühendislik, Yapı Denetim Hizmetleri, 9. Grup Yap-Sat İnşaat ve Konut-İşyeri Yapı Kooperatifleri, 10. Grup İnşaat, Taahhüt ve 11. Grup İnşaat Malzemeleri, Hırdavat, Toptan, Perakende Ticareti Meslek Komiteleri Üyeleri, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) ilgili Meslek Komiteleri ile sektörün sorunları ve çözüm önerilini istişare etmek adına İSO-ŞUTSO Meslek Komiteleri ortak istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantı öncesi ŞUTSO Meclis Başkanı Serhat Karadağ başkanlığındaki heyet, İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. İSO genel merkezi Odakule binasında gerçekleşen görüşmede İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Keleş ve İSO Meclis Başkan Yardımcısı Yüksel Özyurt da bulundu.

Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan güncel gelişmeler üzerine sohbet edildiği görüşmede özellikle Şanlıurfa ekonomisindeki son gelişmeler, yeni yatırımlar ve istihdam konuları üzerine değerlendirmeler yapıldı. Kentin Türkiye’nin en genç nüfusuna ve en dinamik istihdam yapısına sahip olduğunun dile getirildiği görüşmede, bu anlamda Şanlıurfa’nın yeni sanayi yatırımlarına duyduğu ihtiyaç dile getirildi. Görüşmede kurumlar arası iş birlikleri ve güçlü iletişimin yerel ve ulusal ticaret ile ekonomik kalkınma açısından kritik öneme sahip olduğu vurgulandı. Gerçekleşen ziyarette iki bölge sanayicilerini bir araya getirmek ve saha incelemesi yapabilmek adına Şanlıurfa’ya tekstil sektörü özelinde bir gezi yapılması konusunda mutabık kalındı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ŞUTSO heyeti ile gerçekleşen görüşmede şunları söyledi:

“Bizim en büyük arzumuz Marmara bölgemizden doğuya yatırım göndermek. Şanlıurfa bu anlamda çok önemli bir hedef kentimiz. Bunun için çabamız ve isteğimiz var. İstanbul'un en önemli sorunu iş gücü. Bunu Şanlıurfa'da ve muhtelif kentlerimizde çözme şansımız bulunuyor. Şanlurfa yatırım çekme noktasında önemli bir ivme yakalamış durumda. Herkes bu bölgemize gitmekte arzulu. Bazı sektörlerimizin birikimlerini ülkemizde tutmamız gerekiyor. Potansiyel fırsat ve iş gücünü kullanmamız gerekiyor. Şanlıurfa bu noktada çok önemli fırsatlar veriyor. Örneğin bugün Türkiye tekstil sektörünü daha da geliştirmemiz gerekirken ve bunun adresi Urfa olabilir. Özellikle hammadde kaynaklarına yakınlığını da gözetirsek, bu avantaj daha net görülebilir.”

ŞUTSO Meclis Başkanı Serhat Karadağ, görüşmeye dair şunları söyledi:

“Çevre illere göç alan bir iliz. OSB'de 400'e yakın parselimiz var ve hepsi çok önemli sektörlerde yatırımları kapsıyor. Şehrimiz adeta bir tekstil adası olma potansiyeli taşıyor. Şu anda 240 yeni parselimizin tashihine başlanacak. İş gücü konusunda hiçbir sorunumuz yok. Öyle ki, komşu illerimize iş gücü gönderme noktasındayız. Türkiye'nin en genç nüfusu olarak çok ciddi bir potansiyelimiz var. Fakat sanayi alanlarımız nüfusumuza göre yetersiz. Şu anda sanayi iş kollarından 30 bin istihdamımız var. İstihdamın %34'ü tekstil, giyim ve ayakkabı sektörlerini temsil ediyor. Bu yetersiz. Yeni sanayi alanları açtık. Yeni imar çalışmalarıyla yeni tashihler yapacağız. Bugün Türkiye pamuğunun beşte birini biz üretiyoruz. GAP'ın başkenti konumundayız. GAP bittiğinde 900 bin hektar alanı suluyor olacağız. Son yıllarda özellikle pamuk kalitemizin çok daha ileri bir noktaya gittiğini ve bu konudaki bilincin yükseldiğini söyleyebiliriz.”

ŞUTSO heyetinde şu isimler yer aldı:

ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çetin, ŞUTSO Meclis Üyesi İbrahim Halil Satoğlu, ŞUTSO Meclis Üyesi Ali Yetim, ŞUTSO Meclis Üyesi Ali Korkmaz, ŞUTSO 8. Grup Meslek Komitesi Başkanı Reşat Uçan, ŞUTSO 8. Grup Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Tel, ŞUTSO 8. Grup Meslek Komitesi Üyesi Fatih Urluk, ŞUTSO 9. Grup Meslek Komitesi Başkanı Engin Duru, ŞUTSO 9. Grup Meslek Komitesi Üyesi Erdal Durmuş, ŞUTSO 10. Grup Meslek Komitesi Başkanı Sedat Dülger, ve ŞUTSO 11. Grup Meslek Komitesi Başkanı Ali Demir.