2024 Yılında Dünyada ve Türkiye’de Ekonomik Görünüm Toplantısı

  • Haberler
31_grup_manset_02

 31. Grup İlaç Tıbbi Cihaz ve Araç-Gereç Sanayi Meslek Komitemiz sektördeki firma ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla 22 Aralık 2023 tarihinde 2024 Yılında Dünyada ve Türkiye’de Ekonomik Görünümün değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirdi. 

 İlaç Tıbbi Cihaz ve Araç-Gereç Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Fevzi Akif Tolga Sözen, açılış konuşmasında, meslek komitesinin Oda bünyesinde 2023 yılında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler; tedarikçi buluşmaları, eğitim programları ve 2024 yılında planlamakta oldukları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

 Toplantı, Meslek Komitemizin 2023 yılında Odamız faaliyetleri kapsamında düzenlediği “Sağlık Endüstrisinde Kalite Eğitim Programı” sertifika töreni ile devam etti. Tören kapsamında, sağlık endüstrisinin ihtiyaç duyduğu personele genel uygulama ve gelişmelerin aktarıldığı eğitim programına katılanlara başarı sertifikası ve bu programın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı.

 Toplantının ikinci bölümünde ise Meslek Komitesi Başkanı Fevzi Akif Tolga Sözen’in moderatörlüğünde ve ekonomist, İSO danışmanı Dr. Şeref Oğuz ve ekonomist Abdurrahman Yıldırım’ın katılımı ile 2024 Yılında Dünyada ve Türkiye’de Ekonomik Görünümün adlı panel oturumu gerçekleştirildi.

 Oturumda panelistler, son 10 yılda Türkiye’deki ekonomi göstergelerdeki genel görünüm hakkında bilgi vermiş, Dünya ve de Türkiye’deki mevcut durumun değerlendirilmesini yapmış ve orta vadeli plan çerçevesinde Türkiye’de beklenen ekonomik gelişmeler hakkında görüşlerini dile getirmiştir. Sektör katılımcılarının yoğun soru ve yorumları ile ilgili panelistlerin yaptığı değerlendirilmeler ile etkinlik sona ermiştir.