İlaç Sektöründe Rekabet Hukuku Eğitimi

• Haberler
ilac_tibbi_31_manset

31. Grup İlaç, Tıbbi Cihaz ve Araç-Gereç Sanayii Meslek Komitesi, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası ile birlikte 29 Ocak 2024 Pazartesi günü ilaç sektöründe rekabet hukuku konulu bir eğitim gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarını, İlaç Tıbbi Cihaz ve Araç-Gereç Sanayii Meslek Komitesi Üyesi Muzaffer Bal ve İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Savaş Malkoç’un gerçekleştirdiği eğitimin, sabah oturumunda; rekabet hukukunun temelleri, Türk İlaç Endüstrisi’ndeki güncel rekabet sorunları hakkında bilgiler verildi.

İkinci bölümde ise rekabete aykırı anlaşma, uyumlu eylem ve teşebbüs birliği kararları ile rekabet hukukunda hakim durum ve birleşme/devralmaların analizi konuları detaylı olarak anlatıldı.

Sektör katılımcılarının soru ve yorumları ile ilgili eğitmenlerin yaptığı değerlendirilmeler ile etkinlik sona ermiştir.