İSO ve ŞUTSO’nun Gıda Komiteleri Ortak Toplantı

• Haberler
6_grup_manset_sth_01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 6. Grup Bitkisel Ürünler Sanayii Meslek Komitesi Üyeleri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Sabri Akaltun ve 12. Hububat Üretimi, Toptan ve Perakende Ticareti, 13. Perakende Gıda Ticareti ve 14. Toptan Gıda Ticareti Meslek Komitesi Üyelerinin katılımıyla 8 Eylül 2023 tarihinde İstanbul TUYAP Fuar Kongre Merkezi’nde düzenlenen World Food İstanbul Gıda Fuarı’nda ortak bir toplantı gerçekleştirdi. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çökmez başkanlığında gerçekleşen toplantıda Üyeler faaliyetler alanları ile ilgili bilgi verdi, gıda sektörünün mevcut durumu ve geleceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Şanlıurfa’nın demografik yapısı, tarım ve gıda sektöründe üretimin değerlendirildiği toplantıda turizm sektöründeki potansiyel hakkında fikir alışverişinde de bulunuldu.

Topraksız tarım, katma değerli üretimin önemi ve sürdürülebilirlik konularının ele alındığı görüşmede sektörün ortak sorunları ile ilgili kurumların birlikte hareket etmesinin çözüme ulaşma açısından önemine vurgu yapıldı. Önümüzdeki dönemde yapılabilecek ortak çalışmalar ile ilgili istişarede bulunuldu.