Nace Kodu |
Nace Tanımı |
01.4.7.01 |
KÜMES HAYVANLARININ YETİŞTİRİLMESİ (TAVUK, HİNDİ, ÖRDEK, KAZ VE BEÇ TAVUĞU VB.) |
01.4.7.03 |
KÜMES HAYVANLARINDAN YUMURTA ÜRETİLMESİ |
01.4.9.01 |
ARICILIK, BAL VE BAL MUMU ÜRETİLMESİ (ARI SÜTÜ DAHİL) |
03.2.1.01 |
DENİZDE YAPILAN BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ (ÇİPURA, KARAGÖZ, KEFAL VB. YETİŞTİRİCİLİĞİ İLE KÜLTÜR BALIĞI, BALIK YUMURTASI VE YAVRUSU DAHİL) |
10.1.1.01 |
SIĞIR, KOYUN, KEÇİ VB. HAYVANLARIN KESİMİ VE KESİM SIRASINDAKİ ETİN İŞLENMESİ (MEZBAHACILIK) (TAZE, SOĞUTULMUŞ VEYA DONDURULMUŞ OLARAK SAKLANMASI DAHİL) |
10.1.2.01 |
KÜMES HAYVANLARI ETLERİNİN ÜRETİMİ (TAZE VEYA DONDURULMUŞ) (YENİLEBİLİR SAKATATLARI DAHİL) |
10.1.2.02 |
KÜMES HAYVANLARININ KESİLMESİ, TEMİZLENMESİ VEYA PAKETLENMESİ İŞİ İLE UĞRAŞAN MEZBAHALARIN FAALİYETLERİ |
10.1.2.03 |
KÜMES HAYVANLARININ YAĞLARININ SOFRA YAĞINA ÇEVRİLMESİ |
10.1.2.04 |
KUŞ TÜYÜ VE İNCE KUŞ TÜYÜ İMALATI (DERİLERİ DAHİL) |
10.1.3.01 |
ET VE KÜMES HAYVANLARI ETLERİNDEN ÜRETİLEN PİŞMEMİŞ KÖFTE VB. ÜRÜNLERİN İMALATI |
10.1.3.02 |
ET VE KÜMES HAYVANLARI ETLERİNDEN ÜRETİLEN SOSİS, SALAM, SUCUK, PASTIRMA, KAVURMA ET, KONSERVE ET, SALAMURA ET, JAMBON VB. TUZLANMIŞ, KURUTULMUŞ VEYA TÜTSÜLENMİŞ ÜRÜNLERİN İMALATI (YEMEK OLANLAR HARİÇ) |
10.1.3.03 |
ET VE SAKATAT UNLARI İMALATI (ET VE KÜMES HAYVANLARI ETLERİNDEN ÜRETİLEN) |
10.1.3.04 |
SIĞIR, KOYUN, KEÇİ VB. HAYVANLARIN SAKATAT VE YAĞLARINDAN YENİLEBİLİR ÜRÜNLERİN İMALATI |
10.2.0.03 |
BALIKLARIN, KABUKLU DENİZ HAYVANLARININ VE YUMUŞAKÇALARIN İŞLENMESİ VE SAKLANMASI (DONDURULMASI, KURUTULMASI, PİŞİRİLMESİ, TÜTSÜLENMESİ, TUZLANMASI, SALAMURA EDİLMESİ, KONSERVELENMESİ VB. FAALİYETLER) |
10.2.0.04 |
BALIK, KABUKLU DENİZ HAYVANI VE YUMUŞAKÇA ÜRÜNLERİNİN ÜRETİMİ (BALIK FİLETOSU, BALIK YUMURTASI, HAVYAR, HAVYAR YERİNE KULLANILAN ÜRÜNLER VB.) |
10.2.0.05 |
BALIK UNLARI, KABA UNLARI VE PELETLERİNİN ÜRETİLMESİ (İNSAN TÜKETİMİ İÇİN) |
10.2.0.06 |
BALIĞIN SADECE İŞLENMESİ VE SAKLANMASIYLA İLGİLİ FAALİYET GÖSTEREN TEKNE VE GEMİLERİN FAALİYETLERİ |
10.2.0.07 |
PİŞİRİLMEMİŞ BALIK YEMEKLERİ İMALATI (MAYALANMIŞ BALIK, BALIK HAMURU, BALIK KÖFTESİ VB.) |
10.2.0.08 |
BALIKLARIN, KABUKLULARIN, YUMUŞAKÇALARIN VEYA DİĞER SU OMURGASIZLARININ UNLARI, KABA UNLARI VE PELETLERİNİN ÜRETİMİ (İNSAN TÜKETİMİNE UYGUN OLMAYAN) İLE BUNLARIN DİĞER YENİLEMEYEN ÜRÜNLERİNİN ÜRETİMİ |
10.4.1.10 |
BALIK VE DENİZ MEMELİLERİNDEN YAĞ ELDE EDİLMESİ |
10.4.1.11 |
DOMUZ DON YAĞI (STEARİN), DOMUZ SIVI YAĞI, OLEOSTARİN, OLEOİL VE YENİLEMEYEN SIVI DON YAĞI (TALLOW OİL) İLE DİĞER HAYVANSAL KATI VE SIVI YAĞLARIN İMALATI (İŞLENMEMİŞ) |
10.5.1.01 |
SÜT İMALATI, İŞLENMİŞ (PASTÖRİZE EDİLMİŞ, STERİLİZE EDİLMİŞ, HOMOJENLEŞTİRİLMİŞ VE/VEYA YÜKSEK ISIDAN GEÇİRİLMİŞ) (KATI VEYA TOZ HALDE SÜT HARİÇ) |
10.5.1.02 |
PEYNİR, LOR VE ÇÖKELEK İMALATI |
10.5.1.03 |
SÜT TOZU, PEYNİR ÖZÜ (KAZEİN), SÜT ŞEKERİ (LAKTOZ) VE PEYNİR ALTI SUYU (KESİLMİŞ SÜTÜN SUYU) İMALATI (KATI VEYA TOZ HALDE SÜT, KREMA DAHİL) |
10.5.1.04 |
SÜT TEMELLİ HAFİF İÇECEKLERİN İMALATI (KEFİR, SALEP VB.) |
10.5.1.05 |
SÜTTEN YAPILAN DİĞER ÜRÜNLERİN İMALATI (TEREYAĞI, YOĞURT, AYRAN, KAYMAK, KREMA, VB.) (KREM ŞANTİ DAHİL) (KATI VEYA TOZ HALDE KREMA HARİÇ) |