Nace Kodu |
Nace Tanımı |
10.3.1.01 |
PATATESİN İŞLENMESİ VE SAKLANMASI (DONDURULMUŞ, KURUTULMUŞ, SUYU ÇIKARTILMIŞ, EZİLMİŞ PATATES İMALATI) (SOYULMASI DAHİL) |
10.3.1.02 |
PATATES CİPSİ, PATATES ÇEREZİ, PATATES UNU VE KABA UNLARININ İMALATI |
10.3.2.01 |
KATKISIZ SEBZE VE MEYVE SULARI İMALATI (ŞALGAM SUYU, DOMATES SUYU, HAVUÇ SUYU, PORTAKAL SUYU, ELMA SUYU, KAYISI SUYU VB.) |
10.3.2.02 |
KONSANTRE MEYVE VE SEBZE SUYU İMALATI |
10.3.9.01 |
SEBZE VE MEYVE KONSERVESİ İMALATI (SALÇA, DOMATES PÜRESİ DAHİL, PATATESTEN OLANLAR HARİÇ) |
10.3.9.02 |
KAVRULMUŞ, TUZLANMIŞ VB. ŞEKİLDE İŞLEM GÖRMÜŞ SERT KABUKLU YEMİŞLER İLE BU MEYVELERİN PÜRE VE EZMELERİNİN İMALATI (PİŞİRİLEREK YAPILANLAR) |
10.3.9.03 |
MEYVE VE SEBZELERDEN JÖLE, PEKMEZ, MARMELAT, REÇEL VB. İMALATI (PESTİL İMALATI DAHİL) |
10.3.9.04 |
TUZLU SU, SİRKE, SİRKELİ SU, YAĞ VEYA DİĞER KORUYUCU ÇÖZELTİLERLE KORUNARAK SAKLANAN SEBZE VE MEYVELERİN İMALATI (TURŞU, SALAMURA YAPRAK, SOFRALIK ZEYTİN VB. DAHİL) |
10.3.9.05 |
DONDURULMUŞ VEYA KURUTULMUŞ MEYVE VE SEBZELERİN İMALATI (KURU KAYISI, KURU ÜZÜM, KURU BAMYA, KURU BİBER VB.) |
10.3.9.06 |
LEBLEBİ İMALATI İLE KAVRULMUŞ ÇEKİRDEK, YERFISTIĞI VB. ÜRETİMİ (SERT KABUKLULAR HARİÇ) |
10.3.9.07 |
SUSAMIN İŞLENMESİ VE TAHİN İMALATI |
10.3.9.90 |
BAŞKA YERDE SINIFLANDIRILMAMIŞ MEYVE VE SEBZELERİN BAŞKA YÖNTEMLERLE İŞLENMESİ VE SAKLANMASI (KESİLMİŞ VE PAKETLENMİŞ OLANLAR DAHİL) |
10.4.1.01 |
AYÇİÇEK YAĞI İMALATI |
10.4.1.02 |
BİTKİSEL SIVI YAĞ (YENİLEBİLEN) İMALATI (SOYA, SUSAM, HAŞHAŞ, PAMUK, FINDIK, KOLZA, HARDAL VB. YAĞLAR) (ZEYTİN YAĞI, AYÇİÇEĞİ YAĞI VE MISIR YAĞI HARİÇ) |
10.4.1.03 |
BEZİRYAĞI İMALATI |
10.4.1.05 |
PRİNA YAĞI İMALATI (DİĞER KÜSPELERDEN ELDE EDİLEN YAĞLAR DAHİL) (MISIR YAĞI HARİÇ) |
10.4.1.06 |
KAKAO YAĞI, BADEM YAĞI, KEKİK YAĞI, DEFNE YAĞI, HURMA ÇEKİRDEĞİ VEYA BABASSU YAĞI, KETEN TOHUMU YAĞI, HİNT YAĞI, TUNG YAĞI VE DİĞER BENZER YAĞLARIN İMALATI (BEZİR YAĞI HARİÇ) |
10.4.1.07 |
ZEYTİNYAĞI İMALATI (SAF, SIZMA, RAFİNE) |
10.4.2.01 |
MARGARİN, KARIŞIK YEMEKLİK VE SOFRALIK KATI YAĞLARIN İMALATI |
10.6.2.06 |
MISIR YAĞI İMALATI |
10.8.3.01 |
ÇAY ÜRÜNLERİ İMALATI (SİYAH ÇAY, YEŞİL ÇAY VE POŞET ÇAY İLE ÇAY EKSTRELERİ, ESANSLARI VE KONSANTRELERİ) |
10.8.3.02 |
KAHVE ÜRÜNLERİ İMALATI (ÇEKİLMİŞ KAHVE, ERİTİLEBİLİR KAHVE İLE KAHVE EKSTRE, ESANS VE KONSANTRELERİ) |
10.8.3.03 |
BİTKİSEL ÇAYLARIN İMALATI (NANE, YABAN OTU, PAPATYA, IHLAMUR, KUŞBURNU VB. ÇAYLAR). |
10.8.3.04 |
KAHVE İÇEREN VE KAHVE YERİNE GEÇEBİLECEK ÜRÜNLERİN İMALATI (ŞEKER, SÜT VB. KARIŞTIRILMIŞ ÜRÜNLER DAHİL) |
10.8.4.01 |
BAHARAT İMALATI (KARABİBER, KIRMIZI TOZ/PUL BİBER, HARDAL UNU, TARÇIN, YENİBAHAR, DAMLA SAKIZI, BAHARAT KARIŞIMLARI VB.) (İŞLENMİŞ) |
10.8.4.02 |
SİRKE VE SİRKE İKAMELERİNİN İMALATI |
10.8.4.03 |
SOS VE ÇEŞNİLERİN İMALATI (SOYA SOSU, KETÇAP, MAYONEZ, HARDAL SOSU, ÇEMEN, MANGO ÇEŞNİSİ VB.) (BAHARAT, SİRKE VE SALÇA HARİÇ) |
10.8.4.05 |
GIDA TUZU İMALATI |
12.0.0.04 |
TÜTÜN ÜRÜNLERİ İMALATI |