Nace Kodu |
Nace Tanımı |
10.6.1.01 |
KAHVALTILIK TAHIL ÜRÜNLERİ İLE DİĞER TANELİ TAHIL ÜRÜNLERİNİN İMALATI (BUĞDAY, YULAF, MISIR, ÇAVDAR VB. EZMELERİ İLE MISIR GEVREĞİ VE PATLAMIŞ MISIR DAHİL) |
10.6.1.02 |
TAHILLARIN ÖĞÜTÜLMESİ VE UN İMALATI (MISIR UNU, KEPEK, RAZMOL DAHİL, PİRİNÇ UNU HARİÇ) |
10.6.1.05 |
PİRİNÇ, PİRİNÇ EZMESİ VE PİRİNÇ UNU İMALATI (ÇELTİK FABRİKASI VE ÜRÜNLERİ DAHİL) |
10.6.1.06 |
İRMİK İMALATI |
10.6.1.07 |
ÖN PİŞİRME YAPILMIŞ VEYA BAŞKA ŞEKİLDE HAZIRLANMIŞ TANE HALDE HUBUBAT İMALATI (BULGUR DAHİL, FAKAT MISIR HARİÇ) |
10.6.1.08 |
SEBZELERİN VE BAKLAGİLLERİN ÖĞÜTÜLMESİ VE SEBZE UNU İLE EZMELERİNİN İMALATI (KARIŞIMLARI İLE HAZIR KARIŞTIRILMIŞ SEBZE UNLARI DAHİL) (PİŞİRİLEREK YAPILANLAR HARİÇ) |
10.6.1.09 |
FIRINCILIK ÜRÜNLERİNİN İMALATINDA KULLANILAN HAMUR VE UN KARIŞIMLARININ İMALATI (SEBZE UN KARIŞIMLARI HARİÇ) |
10.6.1.10 |
DÖVÜLMÜŞ DİĞER TAHIL ÜRÜNLERİNİN İMALATI (KEŞKEKLİK BUĞDAY VB. DAHİL) (BULGUR VE İRMİK HARİÇ) |
10.6.2.01 |
NİŞASTA İMALATI (BUĞDAY, PİRİNÇ, PATATES, MISIR, MANYOK VB. ÜRÜNLERDEN) |
10.6.2.04 |
YAŞ MISIRIN ÖĞÜTÜLMESİ |
10.6.2.05 |
GLÜTEN İMALATI |
10.7.1.01 |
TAZE PASTANE ÜRÜNLERİ İMALATI (YAŞ PASTA, KURU PASTA, POĞAÇA, KEK, BÖREK, PAY, TURTA, WAFFLES VB.) |
10.7.1.02 |
EKMEK İMALATI (SADE PİDE DAHİL) |
10.7.1.03 |
HAMUR TATLILARI İMALATI (TATLANDIRILMIŞ KADAYIF, LOKMA TATLISI, BAKLAVA VB.) |
10.7.1.04 |
SİMİT İMALATI |
10.7.2.02 |
TATLI VEYA TUZLU HAFİF DAYANIKLI FIRIN VE PASTANE ÜRÜNLERİNİN İMALATI (KURABİYELER, KRAKERLER, GALETA, GEVREK HALKALAR VB.) |
10.7.2.03 |
TATLANDIRILMAMIŞ DAYANIKLI HAMUR TATLILARI İMALATI (PİŞİRİLMİŞ OLSUN OLMASIN TATLANDIRILMAMIŞ KADAYIF, BAKLAVA VB.) (YUFKA İMALATI DAHİL) |
10.7.3.03 |
MAKARNA, ŞEHRİYE, KUSKUS VE BENZERİ MAMULLERİN İMALATI (DOLDURULMUŞ VEYA DONDURULMUŞ OLANLAR DAHİL) |
47.2.4.01 |
BELİRLİ BİR MALA TAHSİS EDİLMİŞ MAĞAZALARDA (BÜFELER DAHİL) EKMEK, PASTA VE UNLU MAMULLERİN PERAKENDE TİCARETİ (EKMEK, BİSKÜVİ, PASTA, ÇÖREK, DONDURMA KÜLAHI VB.) |