Sektörel Fire Çalışması Tamamlandı

Odamız 30. Grup Temizlik Ürünleri, Kozmetik ve Esans Sanayii Meslek Komitesi'nin talebi doğrultusunda sektöre fayda sağlamak üzere, komitemizin katkılarıyla, Sanayi Şubemiz tarafından sektörel fire çalışması gerçekleştirilmiştir.

Fire oranları, firmaların ürün çeşitliliği ve üretim yöntemine göre değişkenlik gösterebileceği için hesaplamalar ortalama üretimler baz alınarak yapılmıştır. Firmaların resmi kurumlara sunmak üzere Odamızdan talep ettiği, üretimleri sırasında oluşan fire oranlarının belirlenmesi talepleri; firma işyerinde Odamızca yapılacak inceleme sonucunda belirlenen fire oranları sektörel değerler içerisinde kaldığı müddetçe Odamız Sanayi Şubesi tarafından Fire Belgesi düzenlenerek hızlıca yerine getirilebilecektir. Sektörel fire değerleri dışında kalan firmalarımız için hazırlanan firma bazındaki fire raporları ise raporun tekrar Meslek Komitemizce değerlendirilmesi ile sonuçlanabilecektir.