51. Grup İklimlendirme Ekipmanları Sanayii İkinci Sektör Toplantısı

  • Haberler
51_grup_manset_01

51. Grup İklimlendirme Ekipmanları Meslek Komitemiz 16 Mayıs 2024 Perşembe günü İTO Cemile Sultan Korusu'nda sektörde yer alan firmalar ile 2024 yılında Dünyada ve Türkiye’de ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği yemekli bir toplantı gerçekleştirdi. 

Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Hayri Gökşin’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda Gökşin, İstanbul Sanayi Odası’nın tarihi, hizmet ve faaliyetleri ile 51. Grup Meslek Komitesinin çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantının sonraki bölümünde ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel “Dünyada ve Türkiye'de Ekonomik Görünüm” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Gürlesel sunumunun birinci bölümünde Dünya ekonomisi ve ticareti, gelişmeler ve öngörülere yer verdi. Bu kapsamda Gürlesel sunumda 2020 yılında yaşanan salgın sonrası yeni normal, tedarik zincirlerinde kırılma ile birlikte 2021 yılında yaşanan tüketim artışı ve beraberindeki tedarik sıkıntılarına yer verdi. Gürlesel ayrıca 2022 yılında yaşanan savaş ile gelen jeopolitik kırılma, enerji ve gıda krizi, yüksek enerji fiyatlarının yaşam maliyeti krizine değindi. Dünya ekonomisi ile ilgili analizleri kapsamında, 2023 yılında yaşanan yüksek enflasyon, sıkı para politikaları, küresel ayrışma, jeopolitik riskler ve küresel yavaşlama konularını dile getirdi. Sunumunun ikinci bölümünde ise 2024 gelişmeleri ve öngörüleri çerçevesinde Türkiye ekonomisine ele aldı. Bu kapsamda, yerel seçimler sonrası ekonomi programında beklentiler, enflasyonla mücadele, para politikasında beklenen ilave önlemler, TCMB politika faizi, kredi büyümeleri, piyasa faiz oranları, maliye politikasında beklenen ilave önlemler, Türkiye kredi notu, döviz kuru beklentileri, orta vadeli program hedefleri konularında detaylı bilgilendirmede bulundu. 

Sunumların ve değerlendirmelerin ardından katılımcıların sektörde yaşamakta oldukları sektörel sorunlar ele alındı ve söz konusu sorunlara yönelik çözüm önerileri birlikte değerlendirildi.

Dünyada ve Türkiye'de Ekonomik Görünüm başlıklı sunum için tıklayınız