Dış Giyim Sanayi Sektör Toplantısı Yapıldı

  • Haberler
manset_17_grup_01

 İstanbul Sanayi Odası 17. Grup Dış Giyim Sanayii Meslek Komitesi’nin ev sahipliğinde 9 Mayıs 2024 tarihinde 2024 Yılında Ekonomik ve Konjonktürel Gelişmelerin Sektöre Yansımaları ve İstihdam Teşviklerinin ele alındığı sektöre yönelik bir toplantı gerçekleştirdi.

İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi, 17. Grup Dış Giyim Sanayi Meclis Üyesi ve Meslek Komitesi Başkanı Süleyman Orakçıoğlu’nun açılış konuşması yaptığı toplantıya İSO Meclis ve Meslek Komiteleri Üyeleri’nin yanı sıra hazır giyim sektörüne mensup çok sayıda özel sektör temsilcisi ile sektör derneklerinin temsilcileri katılım sağladı.

Açılış konuşmasında sektöre yönelik görüş ve değerlendirmelerde bulunan Orakçıoğlu, dış giyim sektörünün tüketici talepleri ve çevresel faktörlerin etkisiyle sürekli olarak evrilen bir sektör olduğunu son yıllarda önemli bir dönüşüm geçirdiğini söyledi.

Açılış konulmasının ardından Odamız Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel “2024 Yılında Dünyada ve Türkiye'de Ekonomik Görünüm” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Gürlesel sunumunda küresel ekonomide mevcut durum, enflasyon beklentileri, Dünya ekonomisi ve ticaretinde 2024 büyüme beklentileri, Merkez Bankası para politikası ile döviz kuru beklentileri hakkında bilgi aktardı.

Toplantı strateji danışmanı Metehan Demir’in değerlendirmeleri ile devam etti. Ulusal ve global dünya dengelerinin ticarete etkileri ve riskler hakkında katılımcılar ile görüşlerini paylaşan Demir, Türkiye ve Dünyadaki konjonktürel gelişmelerin sektöre yansımalarından bahsetti.

Son olarak, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Uğur Oto, mevcut istihdam teşvikleri ve programları hakkında katılımcılara detaylı bir sunum yaptı.

Konuşmacıların değerlendirmelerinin ardından etkinlik, Süleyman Orakçıoğlu moderatörlüğündeki soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Dr. Can Fuat Gürlesel Sunum Attach