Karton Ambalaj Ve Kağıt Sektöründe Mesleki İstihdamı Artırmanın Yolları Toplantısı - 13 Haziran 2024

  • Haberler
26_grup_manset_01

26. Grup Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayii Meslek Komitesi olarak Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayii’nde Sürdürülebilirlik konulu toplantıların üçüncüsü “Karton Ambalaj ve Kağıt Sektöründe Mesleki İstihdamı Artırmanın Yolları” başlığı ile 13 Haziran 2024 tarihinde Odakule’de gerçekleştirildi. 

26. Grup Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayii ile 27. Grup Basım, Yayın Sanayii sektörlerine mensup firmalar, sektördeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve meslek lisesi öğrenci-öğretmenlerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı, İSO Meclis Üyesi ve 26. Grup Meslek Komitesi Başkanı M. Nuri Görenoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Görenoğlu konuşmasında sektördeki mesleki istihdamı arttırmada meslek liselerinin önemini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından, Mesleki ve Teknik Eğitim Uzmanı Ahmet Besim Durgun, Halkalı Kağıt Karton San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Recep Koyutürk ve Umur Basım San. ve Tic. A.Ş. Ambalaj Grubu Genel Müdürü Halit Kolsuz’un konuşmacı olduğu panel oturumu gerçekleştirildi.

Mesleki Eğitimde Uluslararası İyi Örnekler- Mesleki Mükemmeliyet Merkezleri, Mesleki Eğitim-Sanayi İşbirliğinde Kilit Noktalar ve Mesleki Eğitimde Mezunların Sanayide İstihdama Yönlendirilmesi konularının ele alındığı toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.