Kimyasal Ürünler, Plastik ve Kauçuk Ürünleri Sanayii Meslek Komiteleri, YTÜ Kimya ve Kimya Mühendisliği Bölümleri Ziyareti

  • Haberler
28_grup_manset_01

Odamızın Üniversite-Sanayi İş Birliği çalışmaları kapsamında AR-GE ve Teknoloji Şubesi ile Meslek Komiteleri Şubesi Koordinasyonunda 23 Temmuz 2024 tarihinde 28. Grup Temel ve Muhtelif Kimya Sanayii, 29. Grup Boya, Vernik, Reçine ve Çeşitli Kimya Sanayii, 30. Grup Temizlik Ürünleri, Kozmetik ve Esans Sanayii, 31. Grup İlaç, Tıbbi Cihaz ve Araç-Gereç Sanayii, 32. Grup Kauçuk ve Kauçuk Teknolojileri Sanayii ve 35. Grup Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayii Meslek Komiteleri üyeleri ve firmaların temsilcileri ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kimya ve Kimya Mühendisliği bölümlerine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kimya ve Kimya Mühendisliği bölüm başkanlarının ev sahipliğinde yapılan toplantı söz konusu bölümlerin tanıtımı ile başladı. Bu kapsamda bölüm akademisyenleri çalışma alanları ile ilgili katılımcılara detaylı bilgi aktardı. Ardından Odamız Meslek Komitesi üyeleri ve firma temsilcileri de sektörleri ve üretimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Laboratuvar ziyaretleri ile devam eden ziyarette firmaların ihtiyaçları, iş birliğinde nasıl bir yol izlenebileceği gibi konular karşılıklı değerlendirildi.

Söz konusu ziyaret sanayicilerimiz ve Yıldız Teknik Üniversitesi arasında proje, staj ve eğitim konularında kurulacak iş birliklerinin ilk adımı oldu.