T.C. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürü Ziyaret Edildi

  • Haberler
33grup-manset

Odamız 33.Grup Plastik Ambalaj Sanayii Meslek Komitesi asil ve yedek üyeleri 25 Haziran 2024 tarihinde T.C. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürü Mehmet Azgın’ı makamında ziyaret etti.

Komite üyeleri İran’dan ithal edilen plastik ambalaj ve plastik ambalaj hammaddelerinin mevcut GTİP kodları dışına çıkılarak farklı GTİP numaraları ile ürün mamul olarak ithalatı konusundaki sorunları dile getirdi.

Referans fiyat uygulama listesinde yer alan 3901.2090.0011 GTİP kodlu Yüksek Yoğunluk Polietilen hammaddesinin, son dönemde İran’dan tarife değiştirilerek referans fiyat listesinde olmayan 3901.2090.0012 GTİP kodlu Polietilen Kompaundı olarak ithal edildiği; söz konusu durumun hem ülke açısından vergi kaybına sebebiyet verdiği hem de uygulanmakta olan referans fiyat uygulamasını geçersiz kılarak sanayicilerimizin rekabet güçlerini olumsuz etkilediği Mehmet Azgın’a aktarıldı.

Görüşmede sektörel kuruluşlar tarafından da Bakanlığa aktarılan konunun çözümü ile ilgili Ticaret Bakanlığı’nın bir çalışma içerisinde olduğu ve kısa sürede sanayicilerimizin mağduriyetinin giderilmesi noktasında gerekli adımların atılacağı ifade edildi.