42. Grup Metal Yapı ve Yapı Parçaları Sektör Toplantısı

  • Haberler
42_grup_manset_02

42. Grup Metal Yapı ve Yapı Parçaları Sanayii Meslek Komitemiz 16 Aralık 2023 tarihinde İSO Odakule eğitim salonlarında sektöre mensup üyelere yönelik kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirdi. 

Meslek Komitesi Başkanı Muharrem Sinan Kılıç’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Kılıç İstanbul Sanayi Odası’nın hizmet ve faaliyetleri ile 42. Grup Meslek Komitesi hakkında bilgi aktardı. Toplantıda ayrıca Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Kenan Aracı, Meslek Komitesi Üyesi Bahadır Dönmez ve Meclis Üyesi Serdar Urfalılar kısa birer konuşma yaparak son ekonomik gelişmeler çerçevesinde sektör ile ilgili değerlendirme yaparak bu tarz toplantıların sektörün gelişimine sağladığı katkıları ifade ettiler.


İSO danışmanı ve ekonomist
Dr. Can Fuat Gürlesel

Son olarak söz alan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar, konuşmasında bu toplantıların sektörlerin karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasına ve İSO’nun hizmetlerinin üyelere daha iyi tanıtımına da fırsat verdiğine vurgu yaparak, kısaca Odamız faaliyetlerinden bahsetti. 


KOSGEB Müdürü Serkan Ercan

Toplantının sonraki bölümünde İSO danışmanı ve ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel “2024 Yılında Dünyada ve Türkiye'de Ekonomik Görünüm” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Gürlesel sunumunda küresel ekonomide mevcut durum, enflasyon beklentileri, Dünya ekonomisi ve ticaretinde 2024 büyüme beklentileri, Orta Vadeli Program hedefleri ve beklentiler, Merkez Bankası para politikası ile döviz kuru beklentileri hakkında konuşmacılar bilgi aktardı. Toplantıda son olarak İkitelli KOSGEB Müdürü Serkan Ercan “Yeşil Sanayi Destek Programı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Ercan sunumunda Yeşil Sanayi Destek Programı Kapsamında yer alan proje teklif çağrıları ve başvuru için uygunluk koşulları hakkında katılımcılara bilgi aktardı. 

Sunumların ve değerlendirmelerin ardından katılımcıların sektörde yaşamakta oldukları sektörel sorunlar ele alındı ve söz konusu sorunlara yönelik çözüm önerileri birlikte değerlendirildi.

2024 Yılında Dünyada ve Türkiye'de Ekonomik Görünüm başlıklı sunum için tıklayınız.tıklayınız 

Yeşil Sanayi Destek Programı başlıklı sunum için tıklayınız