44. Grup Metal Aletler, Hırdavat ve Isı Cihazları Sanayii Toplantısı

  • Haberler
44-grup-toplanti-manset

44. Grup Metal Aletler, Hırdavat ve Isı Cihazları Sanayii Meslek Komitemiz 11 Ekim 2023 tarihinde İTO Cemile Sultan Tesislerinde sektöre mensup üyelerin birbirleri ile tanışması ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunması için yemekli bir toplantı gerçekleştirdi. 

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar’ın Odamız Yönetim Kurulu adına bir açılış konuşması yaptığı toplantıda, Meslek Komitemiz adına Meclis Üyeleri Ali Eren, Aliosman Mertöz ve Cemil Tayman da birer konuşma yaptı. Sektörel sorunların gündeme getirilmesi ve ilgili mercilere iletilmesinde İstanbul Sanayi Odası’nın önemine vurgu yapılan konuşmalarda, bu tür etkinlikler ile sektörün öncelikli konularını birlikte ele almak için bir fırsat olarak değerlendirdiler. 

Meslek Komitesi Başkanı Dr. Hasan Melih Eren, İstanbul Sanayi Odası’nın sektör açısından öncelikli hizmet ve projeleri ile Meslek Komitesi ve faaliyetleri hakkında üyelere bilgi aktardıktan sonra, Dünyada ve Türkiye’de ekonomi ile ilgili değerlendirmelere yönelik detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda ayrıca sektörün öncelikli konularından olan Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ile ilgili Sürdürülebilirlik ve Koordinasyon Şubesi Müdürü Gülberk Ertap bir sunun yaptı. 

Sunumların ve değerlendirmelerin ardından katılımcıların sektörde yaşamakta oldukları sektörel sorunlar ele alındı ve söz konusu sorunlara yönelik çözüm önerileri birlikte değerlendirildi.

Dünyada ve Türkiye’de Ekonomi İle İlgili Değerlendirmeler sunumu için tıklayınız.

Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması sunumu için tıklayınız.