İSO Plastik Ambalaj Sanayii Heyeti, ABD’de 116 İkili Görüşme Yaptı

  • Haberler
35.grup_manset

İstanbul Sanayi Odası (İSO),19-23 Şubat tarihleri arasında ABD ‘nin New York ve New Jersey eyaletlerine yönelik olarak Plastik Ambalaj Sanayi Sektörünü kapsayan bir ticaret heyet gezisi gerçekleştirdi.

İSO 35. Grup Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayii Meclis Üyesi Ömer Karadeniz Başkanlığında düzenlenen heyetin ilk gününde Nation Cups toptancı firma ziyareti yapıldı. Ardından Walmart, Sam’s Club gibi büyük zincir mağazalar ziyaret edilerek pazar incelemesinde bulunuldu. Programın ikinci gününde heyete katılan plastik sanayicileri, 31 ABD'li firma ile 116 ikili görüşme yaptı.

İSO heyeti daha sonra Türkiye’nin New York Ticaret Müşavirleri Filiz Köseyener, Bilgehan Ramazan Caner, Osman Nuri Gökbulut ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Burada da pazar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu, yapılan ikili görüşmeler değerlendirildi.

Heyetin 3. gününde İSO 35. Grup Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayii Üyeleri , New York Yatırım Ajansı'nı ziyaret ederek, ticaret ve yatırım imkanlarıyla ilgili bilgi aldı.

Programın son gününde heyet, Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür’ü makamında ziyaret ederek gezinin sonuçları ve beklentiler hakkında görüştü. Gezide 2021 yılında Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Türk Evi de ziyaret edildi.