İSO, Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Meslek Komiteleri Üyeleri Bitlis’te

  • Haberler
bitlis_manset_01

İSO 11. Grup Tekstil Terbiye, Boya, Baskı Sanayii, 12. Grup Örme Kumaş Sanayii, 14. Grup Ev Tekstili, Brode, Dantel, Nakış ve Dokunmamış Ürünler Sanayii, 15. Grup Konfeksiyon Yan Sanayii, 17. Grup Dış Giyim Sanayii, 19. Grup Triko Giyim Sanayii ve 21. Grup Deri, Kürk Giyim ve Aksesuarları Sanayii Meslek Komiteleri Üyeleri Bitlis ve Tatvan’da Ziyaretlerde bulundu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Tekstil ve Giyim Eşyası Meslek Komiteleri Bitlis ziyareti, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat başkanlığında yapıldı. Aralarında ilgili komiteye mensup İSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komiteleri Üyerleri’nin de yer aldığı heyet Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (Bitlis TSO) ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TATSO) ziyaret etti ve sektörün gündemine ilişkin istişarelerde bulundu.

Programın ilki günü kapsamında İSO heyeti, Bitlis TSO genel merkezini ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Tezcan ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede şehrin ekonomik yapısı üzerine bilgilendirmede bulunuldu. İstihdam ve yatırımların sürdürülebilirliği konuları üzerinde de durulan ziyarette iki kurum arasındaki iletişimin, yapılabilecek iş birlikleri kapsamında, artırılması yönünde fikir birliğine varıldı. Daha sonrasında İSO heyeti bölgenin tekstil sektöründe önemli firmalarını da ziyaret etti. Heyet, bölge iş insanları ile tekstil sektörün güncel konuları üzerine istişarelerde bulundu.

Ardından İSO heyeti, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat başkanlığında, Tavan’da T.C. Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ile bir araya geldi. TATSO Meclis Başkanı Servet Avcı ve TATSO Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Adabağ ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede tekstil sektörünün Bitlis’te istihdama olan katkısına vurgu yapıldı. İki Oda Meclis ve Meslek Komiteleri Üyeleri ile tekstil sektörüne mensup iş insanlarının da bulunduğu görüşmede sektörün içerisinde bulunduğu problemler konusunda çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde de bulunuldu.

Bitlis Valisi Karaömeroğlu yaptığı kısa konuşmada Bitlis’in tekstil şehri olarak anılmaya başlayacağını ve sektörün bu hedef doğrultusuna ve kararlı adımlarla ilerlediğini söyledi. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat da yaptığı kısa konuşmada sektördeki sorunlardan haberdar olduklarını, daha önceki dönemlerde de benzer sorunlarla karşılaştıklarını ancak zorlu sürecin geçmişte olduğunu gibi yine güç birliği ile aşılacağına inandığını söyledi. Bitlis’te verimli bir program geçirdiklerini kaydeden Canpolat, iki ilin sektör temsilcileri arasında iş ve güç birliği sağlanması hususunda da ellerinden gelen desteği sunacaklarını kaydetti.