İstanbul Sanayi Odası, Tekstil ve Giyim Eşyası Meslek Komiteleri Diyarbakır Ziyareti İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı Başkanlığında Yapıldı

  • Haberler
diyarbakır_gezi_meskom_manset

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Tekstil ve Giyim Eşyası Meslek Komiteleri Diyarbakır ziyareti, İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı başkanlığında yapıldı.

Aralarında İSO Meclis Üyeleri ve İSO Meslek Komiteleri Üyeleri’nin bulunduğu 26 sanayiciden oluşan heyetin Diyarbakır gezisi, kuruluşu 1883 yılına dayanan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’ında (DTSO) başladı. DTSO Başkanı Mehmet Kaya tarafından sıcak bir misafirperverlik ile karşılanan ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan Kaya şunları söyledi:

"Diyarbakır, kendi dinamikleriyle öne çıkan bir kenttir. Hızla büyüyen ve güçlenen bir potansiyele sahiptir. Bu kent, çok kültürlü ve hoşgörülü bir toplum yapısına sahiptir. Diyarbakır’a gelen ağlar giden daha çok ağlar, böyle bir kentimiz var. Özellikle beyaz yakalı iş gücünün istihdamına çok açık ve cazip bir kent konumundadır. Kentin sosyal dokusu oldukça güçlüdür, İstanbul’da yaşanabilecek kadar güzel yaşanabilecek bir kent.


Doğrusunu söylememi isterseniz, bir sanayiciye mutlaka gelin buraya yatırım yapın demek doğru değil çünkü sanayici nereye yatırım yapacağını biliyor. Diyarbakır’da biz tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe bir Odayız. Biz her türlü yatırım için çaba sarf ediyoruz. Sanayici buraya yatırım yapmaya karar verirse, tüm enerjimizle yatırımcılara yardımcı oluyoruz. Bugün Diyarbakır’da yatırım yapacak olan firmanın büyük pazarlarda da yapılanmasının olması gerekmektedir.”


İSO Başkan Yardımcısı Özhamaratlı de karşılama toplantısı sırasında kısa bir konuşma yaparak şöyle dedi:

“Bizim arzumuz olabildiğince Diyarbakır ile iş birliğini artırmak. Ülkemizin kaynak sorunu yok ama ülkemizin kaynaklarının hakkıyla kullanılmadığını düşünüyoruz. Bir arada çalışarak, daha ekonomik bir eforla bu sonunun üstesinden gelebiliriz.

Deprem için çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Diğer şehirlerimize oranla daha az hasar yaşanmış olsa da büyük acıların yaşandığını biliyoruz, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Tüm Diyarbakırlılara geçmiş olsun diyorum.


Diyarbakırlı yatırımcı arkadaşlarımızın da yatırımlarını çeşitlendirmesi gerekiyor. Devletimizin İstanbul’da konumlanmış sanayi yoğunluğunu azaltma kararlılığı bulunuyor. Hem yer sıkıntısı hem de iş gücü sorunu nedeniyle İstanbullu sanayiciler de artık yavaş yavaş İstanbul’dan taşınmayı düşünüyor. Diyarbakır’da çok büyük adımlar atıldı ve önemli aşamalar kaydedildi. Özellikle tekstil OSB’de atılan başarılı adımlarının sonuç vermesi gurur verici. Özellikle Diyarbakır pamukta Türkiye’nin en önemli kenti durumunda. 400 bin ton civarında bir üretim hacmi var ve dolayısıyla tekstilde önemli yatırımları hak eden bir kentimiz. Dolayısıyla burada yapılan yatırımlar gurur vericidir ve daha çok iş birliği içerisinde olmalıyız. Diyarbakırlı yatırımcılarımızın İstanbul gibi bir pazara ulaşabilmesi de gerekiyor.”


Toplantı sonrasında Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Diyadin İnan tarafından Diyarbakır yatırım ortamı üzerine ayrıntılı bir sunum yaptı.

İSO Heyeti daha sonra, Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB ve bazı işletmeleri ziyaret etti. Bu ziyaretten sonra Heyetin gezisi, heyetin Diyarbakır’daki Tekstil ve Hazır Giyim Firma temsilcileri ile bir araya gelmesiyle sona erdi.