Tekstil ve Giyim Eşyası Özelinde Üniversite- Sanayi İş Birliği Konuşuldu

  • Haberler
ytü_grup_manset_01

İstanbul Sanayi Odası Tekstil ve Giyim Eşyası Meslek Komiteleri, Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Akademisyenlerinin katılımıyla 28 Eylül 2023 tarihinde Üniversite Sanayi İş Birliği Toplantısı gerçekleştirdi.

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sultan Tepe ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Umut Rıfat Tuzkaya, YTÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihan Çetin Demirel, YTÜ Endüstri Mühendisliği akademisyenleri ile ilgili Meslek Komiteleri Üyeleri katıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın yaptığı kısa bir açılış konuşmasının ardından YTÜ Rektör Yardımcısı Umut Rıfat Tuzkaya’nın YTÜ’nün yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. İSO AR-GE ve Teknoloji Şubesi Müdürü Tuğçe Sağdur Akdik de üniversite sanayi iş birliği çerçevesinde İSO’nun yürüttüğü çalışmalar hakkında sunum yaptı. YTÜ tarafından yapılan bilgilendirme sunumunda ise Endüstri Mühendisliği bölümü çalışma alanları ve tekstil alanında yapılabilecek çalışmalara yer verildi. Sektör özelinde çalışmalar yürüten akademisyenlerin ve Meslek Komiteleri Üyeleri’nin karşılıklı değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda ileriki dönemde hayata geçirilebilecek iş birlikleri ele alındı. Söz konusu üniversite sanayi iş birliği toplantılarına İSO’nun Meslek Komitelerinin ihtiyaç ve taleplerine göre farklı fakülte ve bölümlerle de devam ettirileceğine dikkat çekildi.