Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’ne Meslek Komitesi Ziyareti

• Haberler
40_grup_manset

Odamızın üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2023 tarihinde 40. Grup Genel Amaçlı Makine ve Aksam Sanayii, 41. Grup Özel Amaçlı Makine Sanayii, 42. Grup Metal Yapı ve Yapı Parçaları Sanayii, 44. Grup Metal Aletler, Hırdavat ve Isı Cihazları Sanayii, 51. Grup İklimlendirme Ekipmanları Sanayii ve 52. Grup Beyaz Eşya ve Ev Aletleri Sanayii Meslek Komiteleri üyeleri ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Makine Mühendisliği bölümüne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Makine Mühendisliği bölüm başkanının ev sahipliğinde yapılan toplantıda önce YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü, Teknopark ve TTO tanıtımları yapıldı. Bölüm akademisyenlerinin çalışma alanlarını aktarmasından sonra Meslek Komitesi üyelerimiz de sektörleri ve faaliyet alanları ile ilgili bilgi aktardı. Daha sonra Meslek Komitesi üyelerimiz sektörlerine göre gruplara ayrılarak iklimlendirme, otomotiv ve üretim odaklı görüşmeler gerçekleştirdi. Otomotiv sektör temsilcilerinin laboratuvarları ziyareti ardından, özellikle öğrenci kulüpleri-firma etkileşim odaklı görüşmeler gerçekleştirdi. İklimlendirme grubunda da benzer şekilde öğrencilerle etkileşim ve iş birliği temelinde görüşmeler yapıldı. Üretim grubunda ise geçmiş olumsuz deneyimler, firmaların ihtiyaçları, iş birliğinde nasıl bir yol izlenmesi gibi konular değerlendirildi.