7. SADC Yıllık Sanayileşme Haftası Etkinliği 2024

Bu yıl 7.si düzenlenecek olan SADC Yıllık Sanayileşme Haftası etkinliği, Zimbabwe Endüstrileri Konfederasyonu aracılığı, Güney Afrika Kalkınma Topluluğu Sekreterliği ve İş Konseyi ortaklığında, 28 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında Zimbabwe’nin başkenti Harare'de yapılacaktır.

Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC), 16 Üye Devletten oluşan bir Bölgesel Ekonomik Topluluktur. Topluluk, Angola, Botsvana, Komorlar, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Eswatini, Lesotho, Madagaskar, Malavi, Mauritius, Mozambik, Namibya, Seyşeller, Güney Afrika, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti, Zambiya ve Zimbabve üye devletlerden oluşmaktadır. Topluluğun misyonu, bölgede verimli işbirliği, kalıcı barış ve güvenlik yoluyla sürdürülebilir ve eşitlikçi ekonomik büyüme ile sosyo-ekonomik kalkınmayı teşvik eden çalışmalar yürütmektir.

Söz konusu etkinlik boyunca seminerler, toplantılar, çalıştaylar, gala yemeği, sergiler ve Zimbabve'deki üretim tesislerine ve sanayi merkezlerine saha ziyaretleri gerçekleştirilecektir. İlgili etkinliğin temel odak alanları arasında maden zenginleştirme, tarımsal işleme, ilaç, altyapı geliştirme, kadın ve genç girişimciliği ile Afrika Kıtası Serbest Ticaret Bölgesi yer almaktadır.

Etkinliğin 2.günü gerçekleştirilecek yatırım konferansı çerçevesinde topluluğa üye devletlerin altyapı, imalat, tarım ve enerji sektörlerine yönelik yatırım projeleri doğrultusunda özel sektör temsilcileri ile proje destekleyici kurumlar arasında görüşmeler düzenlenecektir.

7. SADC Yıllık Sanayileşme Haftası etkinliğinin program detaylarına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşılmaktadır. Etkinliğe katılmak isteyen firmaların, register kısmını doldurarak başvuru yapmaları gerekmektedir.