Çinli Otomotivci Türkiye’de Partner Arıyor

Çin’in en büyük ticari araç üreticilerinden Sinotruk, Türkiye’de yatırım ve ticaret imkânlarını araştırmak için geldi.

Ekonomi Bakanlığı’nın daveti üzerine Türkiye’ye gelen şirket yetkilileri, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) yöneticileriyle görüştü.

Sinotruk’un Uluslararası Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Liu Qing, görüşmelerden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye’de üretim ve ticaret imkânlarını görebilmek için temaslara başladıklarını bildirdi.

Çinli heyet Türk otomotiv endüstrisini yakından tanımak için birçok firmayı da ziyaret ederek üretim ortamını yerinde inceledi. Hafif ve ağır ticari kamyonlar, askeri araçlar ve otobüs üreten Sinotruk, MAN lisansı ile Çin’de üretim yapıyor. Sinotruk, Türkiye’de özellikle ticari araç üreten markalarla işbirliği imkânlarını değerlendirdi. Liu Qing, “Türkiye’de iş geliştirebilmek için partner arıyoruz.” dedi.