Elektrikli Otomobilde 6 Babayiğit Çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aradığı 'babayiğit', elektrikli otomobilde bulundu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın desteklediği elektrikli otomobil projesinde sona gelindi. 100 milyon liralık desteği kapabilmek için 6 konsorsiyum finale kaldı.

Karsan ile Hexagon Studio'nun New York için tasarladığı Taksi VI projesi, kendi teknolojisi ve yazılım altyapısıyla Toyota Corolla'yı elektrikliye dönüştüren Özkan Derindere ve Önder Yol tarafından kurulan Derindere Motorlu Araçlar (DMA), Eskişehir'deki Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyet gösteren BEGLER'in 15 farklı üniversiteden 30'dan fazla akademisyenle birlikte ürettiği BEGLER, uzun yıllardır Anadolu Grubu ile Gebze'de üretim yapan Isuzu, traktör ile zırhlı araç üreten ve elektrikli oto için kolları sıvayan Hattat, Ankara'da ODTÜ ile birlikte Etox E-V'yi yaratan Malkoçlar, babayiğit olmak için yarışacak.